Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3521.03.201710

714-2017 (422)

Kansainvälisten tapahtumien avustus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 35

Liikuntasuunnittelija Soile Varpio / Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt Kansainvälisten tapahtumien avustuksen periaatteet 15.11.2016 § 112 ja avustusten määrärahat 24.1.2017 § 9. Kansainvälisten tapahtumien avustuksen määräraha vuodelle 2017 on 30 000 €.

Avustuksella tuetaan kansainvälisten tapahtumien järjestämistä Turussa. Avustusperiaatteiden mukaan lasten ja nuorten tapahtumissa tuki on maksimissaan 50 % ja aikuisten tapahtumissa 30 % hyväksyttävistä kustannuksista. Erityispainopistealueet ovat lasten ja nuorten tapahtumat sekä suuruudeltaan yleisötapahtumiksi luokiteltavat tilaisuudet. Hakemuksia arvioidessa huomioidaan myös sekä tapahtuman suuruus että kansainvälisten osallistujien määrä. Maksimiavustussumma, jonka yksi tapahtuma voi saada, on 5000€.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä 9. Ehdotetut avustussummat ja -prosentit ovat suunnilleen samaa tasoa kuin edellisenä vuonna. (Liite 1) Ystävyyskaupunkiturnaus (jalkapallo) ja Junior Basket Tournament (koripallo) ovat hakemuksista kustannuksiltaan suurimpia tapahtumia, ja ehdotus heidän avustussummakseen on 5000 € / tapahtuma. Avustuksen osuus arvioiduista hyväksyttävistä kustannuksista on em. tapahtumilla 22 % - 23 %.

Åbo Lawn-Tennis Klubbin tennistapahtumalle ehdotetaan 2500€, mikä on 22 % hyväksyttävistä kuluista. Tapahtuma oli erittäin kansainvälinen; mukana on jopa 16 kansallisuutta.

Lähtökohtaisesti avustus myönnetään vain yhteen tapahtumaan lajia kohden. Useana vuonna kuitenkin sekä jalkapallon Ystävyyskaupunkiturnausta ja Aura Cupia on molempia tuettu hakemusten määrän ja jaettavissa olevien määrärahojen puitteissa. Näin tänäkin vuonna, jolloin Aura Cupin avustushakemukselle ehdotetaan 1500€ (8 %). Ystävyyskaupunkiturnauksen avustus on suurempi, koska tapahtuma on usean seuran yhteisesti järjestämä arvostettu kutsuturnaus, joka katsotaan oman ikäluokkansa SM-tason tapahtumaksi.

Turun Voimamiehet ry:n ja Turun Ringette ry:n avustussummaksi ehdotetaan 1000 € / tapahtuma. Painitapahtumassa on useampia osallistujamaita, ja heidän avustusprosenttinsa on 15 %. Ringettetapahtumaan on kutsuttu vain Ruotsi yhteistyön ja sarjatoiminnan kehittämiseksi. Turun Ringeten avustusprosentti on 10%.

7K:n frisbeegolftapahtuma, Kyokushin karaten kilpailu ja Turun Teräksen nyrkkeilyn TUL-turnaus / Suomi 100 -juhlaturnaus ovat pienimpiä tapahtumia osallistujamääriltään, ja heille esitetään 500€, 400€ ja 250€, jotka ovat 13%, 11% ja 9% hyväksyttävistä kustannuksista.

Mikäli tapahtuman toteutuneet kustannukset jäävät arvioituja kustannuksia pienemmäksi, maksetaan avustus prosenttien mukaisena osuutena hyväksyttävistä kustannuksista.

Tällä jakoehdotuksella avustuksia jaetaan yhteensä 17 150 €, ja jakamatta jää 12 850 €.

Liite 1Kansainvälisten tapahtuminen avustaminen 2017

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa kansainvälisten tapahtumien avustusta 17 150 € liitteen 1 jakoehdotuksen mukaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti, että avustusten maksatusvaiheessa tarkistetaan kaikkien tässä kohdassa päätettyjen tapahtumien osalta niiden kansainvälinen luonne ja mikäli tapahtumat eivät onnistu keräämään ulkomaisia kilpailijoita, jätetään avustus maksamatta.

Päätös tehtiin Lintusen Vehviläisen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aourheiluseurat
tpvLaakso Sanna
tiedMatilainen Päivi
tiedVarpio Soile


Liitteet:

Liiklk § 35
Liite 1:KV-avustuksen jakoehdotus