Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta7014.06.201611

2810-2016 (056)

Alueuimahallien avustamiseen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 70

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 20.10.2015 § 111 tämän avustusmuodon jakoperiaatteet sekä 26.1.2016 § 13 avustusmäärärahan.

Kaupunki on tukenut alueuimahalleja vuodesta 1981 lähtien ja nykyisin kaupungissa toimii Turun Uimahalli ainoana alueuimahallina. Avustuksella tuetaan turkulaisten omatoimista vesiliikuntaa. Vuodelle 2016 määrärahaa on varattu 20.000€ (v.2015 20.000€).

Turun Ylioppilaskyläsäätiö on myynyt omistuksensa uimahallista joulukuussa v. 2015 Kiinteistö Oy Old Poolille. Palveluntuottajana hallissa on toiminut Turun Uimahalli Oy vuodesta 2009 lähtien. Kiinteistö Oy Old Poolilla ja Turun Uimahalli Oy:llä on sama omistajataho eli Turun Uimahalli Oy toimii nyt sekä kiinteistön ylläpitäjänä että palveluntuottajana. Avustusta hakee Turun Uimahalli Oy.

Avustus voidaan myöntää Turun Uimahalli Oy:lle vuosiavustuksena kohdistuen talotekniikan huoltoon ja uusimiseen (mm. tekniset palvelut, -järjestelmät ja -laitteet), kiinteistön energiakäytön tehokkuuteen ja ympäristövaikutuksiin sekä tilojen viihtyisyyteen ja käyttömukavuuteen.

Avustuksen jakoperusteissa on todettu seuraavaa:

-       avustus on vuosiavustus

-       omistajan tulee toimittaa toimintakertomus, tuloslaskelma, tase, tilintarkastuskertomus, toimintasuunnitelma ja talousarvio

-       lisäksi omistajan tulee toimittaa tiivistetty selvitys avustuksen käytöstä

-       omistajalta edellytetään, että uimahalli on käyttötarkoitukseensa soveltuva. Lisäksi edellytetään turkulaisten sotaveteraanien sisäänpääsyä veloituksetta ja muiden asiakasryhmien hinnan kohtuullisuutta

-       avustus voidaan maksaa, kun em. dokumentit on toimitettu.

Turun Uimahalli Oy:n tulee jatkossa toimittaa liikuntapalvelukeskukseen tasekirja, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhtiö ei laadi toimintakertomusta kirjanpitolain kolmannen luvun 1 § perusteella, eikä myöskään tilintarkastuskertomusta tilintarkastuslain toisen luvun 2 § mukaan. Turun Uimahalli Oy on toimittanut muut mainitut liitteet 20.5.2016. Asiakirjat ovat nähtävillä liikuntalautakunnan kokouksessa.

Jatkossa on tarkoituksenmukaisinta ja joustavinta, että ei-kunnallisen liikuntapaikan tukeminen voidaan hoitaa esimerkiksi kumppanuussopimuksen kautta.

Tällöin alueuimahallin vuosiavustus avustuksena lakkautetaan ja nykyistä vastaava määräraha sisällytetään liikuntatoimen käyttötalouteen.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää maksaa vuosiavustuksena Turun Uimahalli Oy:lle 20.000 euroa Turun Uimahallin ylläpidosta vuonna 2016. Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan loppuun.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää antaa liikuntapalveluiden tehtäväksi valmistella kumppanuussopimus Turun Uimahalli Oy:n kanssa 1.1.2017 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAnojat
tpvAhola Kaija
tiedLaakso Sanna