Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5610.05.20168

5140-2016 (643)

Lokoko Bisons ry:n ja Bisons BC Oy:n tiedustelu Korisliigaotteluiden pelaamisesta Turussa

Tiivistelmä: -

Liiklk § 56

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Lokoko Bisons ry ja Bisons BC Oy ovat 3.4.2016 ovat sähköpostitse tiedustelleet Turun kaupungin suhtautumista suunniteltuun hankkeeseen tuoda pysyvästi kansallisen miesten pääsarjatason koripallo Turkuun.

Tiedustelun mukaan pelikaudella 2016-2017 ottelut saattavat rajoittua muutamaan ns. näytösotteluun sekämahdollisiin Korisliigan finaaleihin, joita Bisons on aiemminkin jo tuonut Turkuun. Tiedustelussa on lisäksi todettu, että Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n palloiluareenan valmistuttua Kupittaalle on Bisonsilla suuri mielenkiinto tuoda määrältään merkittävä osa otteluistaan valmistuvalle areenalle. Lisäksi Bisons tulisi juridisesti rekisteröitymään niin turkulaiseksi kuin loimaalaiseksi seuraksi, jolla on aktiivista toimintaa molemmissa kaupungeissa.

Turun kaupungin liikuntalautakunnan hyväksymien vuoronvarauksen periaatteiden mukaisesti liikuntatoiminnalle myönnettävät harjoitus- ja kilpailuvuorot annetaan aina ensisijaisesti Turkuun rekisteröidyille urheiluseuroille ja tahoille. Talvikaudelle 2016-2017 haettiin vuoroja 30.4.2016 mennessä jätetyillä hakemuksilla ja vuorojen myöntämisprosessi on parhaillaan käynnissä. Kilpailutapahtumia ja hakemuksia käsitellään jokaista erikseen noudattaen hyväksyttyjä periaatteita.

Uuden palloiluhallin toiminnan suunnittelu on käynnistynyt ja suunnittelutyössä tullaan kuulemaan hallin tulevia käyttäjiä. Tavoitteena on, että Kupittaan palloiluhalli tulee palvelemaan paikallisia liikuntaseuroja ja tahoja merkittävänä harjoituskeskuksena. Halli on tarkoitus varustaa siten, että kansalliset ja kansainväliset merkittävät ottelu- ja kilpailutapahtumat onnistuvat lajista riippumatta. Kaupungin strategian mukaisesti Turkua kehitetään kiinnostavana ja vetovoimaisena tapahtumakaupunkina, jonka yhtenä oleellisena osana ovat liikuntatapahtumat. Kupittaan palloiluhallin vuorovarauksista päätetään suunnittelutyön edetessä ao. vaiheeseen.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää merkitä edellä esitetyn asian tiedokseen.


PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedBisons BC Oy
tiedLokomo Bisons ry
tiedEkqvist Sari