Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4619.04.20162

4319-2016 (041)

Vuoden 2016 talouden 1. osavuosikatsaus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 46

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2016 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Ensimmäinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–31.3.2016. Osavuosikatsaus sisältää talouden katsauksen sekä talousarviossa asetettujen talous- ja henkilöstötavoitteiden toteutumisennusteen.

Talouden ja rahoituksen vastuualue laatii kaupungin vuoden 2016 talousarvion menojen ja tulojen ensimmäisen toteutumisennusteen toimialojen ja laitosten ennusteiden perusteella. Nyt raportoitava ennuste koskee vain talouden ennustelukuja.

Ensimmäisen ja kolmannen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan taloudellisten tavoitteiden toteutumisennusteet tiliryhmätasoisesti ja annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

Liikuntalautakunnan osalta toimintatulot ovat 397 000 euroa budjetoitua pienemmäksi jatoimintamenoista säästyy 187 000 euroa. Nettomenot ovat talousarviota 209 000 euroa suuremmat. Osittain ylitystä selittää Veritas Stadionin tulostaulun kustannusten kirjautuminen käyttötalouteen. Talousarvion laadinnan yhteydessä tulostaulu oli tarkoitus hankkia käyttöomaisuusinvestointina.

Palvelualueen kommentit

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

Liikuntapaikkaosaston päällikön viran kaksi kuukautta jatkunut täyttämättä jättäminen näkyy hallinnon ja – suunnittelutyön kasaantumisena liikuntapalveluiden hallinnossa, liikuntapaikka- ja järjestöliikuntayksikössä. Tilanne aiheuttaa jatkuessaan riskin töiden viivästymisestä. Tilanteen haastavuutta lisää myös toisen liikuntasuunnittelijan rekrytoinnin siirtyminen ja Impivaaran uimahallin henkilöstön vaihdokset useiden irtisanoutumisten myötä.

Muut toiminnalliset muutokset ovat Samppalinnan maauimalan perusparannuksen aloittamisen seurauksena muun uimalaitoskapasiteetin sovittaminen palvelemaan toisen maauimalan jättämää palveluvajetta. Samasta syystä uimalaitosten tulot pienenevät noin 200 000 eurolla. Sisäisissä vuokrissa tulee toteutumaan 150 000 euron hyvitys ( Kilalta takautuvasti saatava ESCO-energiansäästötuki kuntoratojen ulkovalaistuksen uusimiseen ledeiksi tarkoittaa yhteensä 150 000 euron hyvitystä sisäisten maanvuokrien investointiosaan), joka tasapainottaa edellä mainittua tulovajetta.

Caribian palloiluhallin poistuttua sisäpalloilun korvaavat järjestettiin Fiskarsinkadulta ja Marli Areenalta, ollen kustannuksiltaan samaa tasoa (noin 200 000€). Vastaavaa määrärahaa ei kuitenkaan ole myönnetty vuodelle 2016. Lisäksi käyttötaloudesta liikuntapaikkarakentamisen momentilta tullaan maksamaan Veritas Stadionin tulostaulusta noin 70 000€, jota ei ole budjetoitu etukäteen. Tämä summa jätetään vastaavasti käyttämättä investointien käyttöinvestoinneista.

Tulopuolella seniorirannekkeiden myynti on oletettua pienempää ja jatkuessaan voi vaatia toimenpiteitä talouden tasapainottamiseksi.

Sinänsä ensimmäisellä vuosineljänneksellä Toiminta edennyt ja toteutunut pääsääntöisesti suunnitellusti mm. tulevan palloiluhallin suunnittelun ja hallituksen kärkihankeen – tunti lisää liikettä hankeen osalta.

Oheismateriaali 1               Toteutumisennuste

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.