Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4519.04.20161

4489-2016 (654, 664)

Jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimus ajalle 1.10.2016€30.9.2026

Tiivistelmä: -

Liiklk § 45

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari 19.4.2016:

Jalkapalloilun talvikauden harjoitusolosuhteiden parantamiseksi tehtiin vuonna 2011 sopimus jalkapallokuplahallin rakentamisesta ja hallia ympäröivän alueen maanvuokrasta. Liikuntalautakunta hyväksyi sopimuksen 10.5.2011 § 75. Sopimuksen voimassaolo päättyy 30.9.2016.

Kokemukset hallin käytöstä puoltavat sopimuksen jatkamista. Halli on parantanut turkulaisseurojen talviharjoitusolosuhteisiin ja hanke on toiminut yhteistyömallina kaupungin ja yksityisen toimijan välillä. Sopimuksen jatkaminen edellyttää maanvuokrasopimuksen jatkumista.

Sopimus esitetään uudistettavaksi 30.9.2026 asti. Edeltävän sopimuksen yhteydessä todettiin tarkoituksenmukaiseksi, että maanvuokrasta sovitaan erikseen kiinteistöliikelaitoksen ja yrittäjän kesken ja hoidosta ja yhteistyöstä sovitaan yrittäjän ja liikuntapalvelujen välillä. Uusi sopimus on tarkoitus tehdä samalla periaatteella.

Sopimuksen mukaan kaupungilla on oikeus käyttää ylipainehallilla katettua kenttää ja sen huoltorakennuksia:

-      Koululaiskäyttöön tai muuhun vastaavaan (ei seura käyttöön) joulukuun alusta aina koulujen hiihtolomaviikkoa edeltävän viikon perjantaihin maanantai-, tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuina klo 7:45 – 10:00 Hallia ei tarvitse erikseen lämmittää käyttötarkoitusta varten.

-      Urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen käyttöön maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin 15.4. -15.5. ja 15.9.- 15.10. klo 17 – 21 välisinä aikoina.

Kustannustenjaosta sopimuksessa hyväksytään, että kaupunki maksaa edellä esitetyistä käyttöoikeuksista kiinteän hinnan, joka on 43 900 euroa vuodessa. Hintaa voidaan tarkistaa yhtiön sitä vaatiessa, mikäli peruspalveluiden hintaindeksi nousee sopimuksen tekohetkestä yli 5 %.  

Kaupunki vastaa keinonurmen koneellisesta viikoittaisesta hoidosta (n.1h/vko) ympärivuotisesti.

Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien paikoitusalueiden ja niille johtavien ajoyhteyksien lumen poistamisesta ja talvihiekoituksesta.

Sopimuksen mukaan hallin vuorojaossa ja taksapolitiikassa turkulaisseurat ovat ensisijaisia ja tasavertaisessa asemassa keskenään siten että tarvittaessa liikuntapalvelut voi hyväksyä em. menettelytavat.

Hallin käyttötarkoitus ja olosuhderatkaisut materiaaleineen tulee ensisijaisesti säilyttää nykymuotoisenaan jalkapallolle soveltuvaksi sopimuskauden ajan.

Liite 1Jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimus

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen ajalle 1.10.2016–30.9.2026 edellä ja liitteessä 1 esitetyn mukaisesti.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää oikeuttaa liikuntapalvelujohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään siihen tarvittavat vähäiset muutokset edellyttäen, että sen toteuttamisen mahdollistava maanvuokrasopimus vastaavasta alueesta on allekirjoitettu.   

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJaventure Oy
tiedKiinteistöliikelaitos


Liitteet:

Liiklk § 45
Liite 1:Sopimus