Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4019.04.20168

4262-2016 (643, 032)

Anomus Veritas Stadionin käyttämisestä TPS naisten jalkapalloliigan Juhlapäivä-otteluun

Tiivistelmä: -

Liiklk § 40

Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

Johtosäännön mukaisesti liikuntalautakunnan toimivaltaan kuuluu päättää kaupungin tilaisuuksien järjestämisestä Veritas Stadionilla stadionia hallitsevan yhtiön kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Kupittaan Stadion Oy:n ja Turun kaupungin välillä 14.10.2002 tehdyssä hoito- ja yhteistyösopimuksessa sanotaan, että stadionin jalkapallokenttää saavat otteluissaan käyttää kahdella ylimmällä sarjatasolla pelaavat turkulaiset joukkueet. Lisäksi sopimuksessa sanotaan, että kaupunki saa oikeuden järjestää korvauksetta omaan toimintaansa liittyviä tilaisuuksia stadionilla enintään neljän päivän ajan vuodessa edellyttäen, että tilaisuuksien järjestäminen ei haittaa stadionin muuta käyttöä.

Liikuntalautakunnan kuuluu päättää anomuksiin liittyen siitä, onko tapahtuma kaupungin omaan toimintaan liittyvä maksuton tapahtuma.

TPS juniorijalkapallo ry Veritas Stadionia käyttöönsä veloituksetta naisten jalkapalloliigan Juhlapäivä-otteluun 18.6. Kyseessä on erikoisliigaottelu, jonne on vapaa pääsy. Tapahtuman tavoite on saada paikalle runsaasti yleisöä ja lisätä naisjalkapallon paikallista tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Ottelu näytetään livenä Veikkaus TV:ssä ja Huu-TV:ssä. TPS jalkapallo haluaisi Juhlapäivän kunniaksi mahdollisuuden pelata Urheilupuiston yläkentän sijaan oikealla nurmella ja stadionolosuhteissa, jossa naisten liigajoukkue ei aiemmin ole pelannut.

Stadionyhtiön ja Turun kaupungin välinen sopimus mahdollistaa naisten liigajoukkueen otteluiden pelaamisen Veritas Stadionin kentällä. Tämä tulisi kuitenkin tapahtua sopimalla peleistä Stadionyhtiön kanssa. Huolimatta Juhlapäivä-ottelun erityisluonteesta ja tapahtuman maksuttomuudesta, on kyseessä kuitenkin liigaottelu, eikä se sellaisenaan liity suoraan kaupungin omaan strategiaa täyttävään toimintaan, joka hoito- ja yhteistyösopimuksessa mainitaan.

Liite 1Anomus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hylätä TPS juniorijalkapallon anomuksen käyttää Veritas Stadionia TPS naisten Juhlapäivä-otteluun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTPS Juniorijalkapallo ry
tiedAhola Kaija
tiedEkqvist Sari
tiedLaakso Sanna
tiedVirtanen Jukka


Liitteet:

Liiklk § 40
Liite 1:Anomus