Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4419.04.201612

12858-2015 (112)

Liikuntalautakunnan käsiteltäväksi otettu vapaa-aikatoimialajohtajan päätös 21.3.2016 § 14

Tiivistelmä: -

Liiklk § 44

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari 8.4.2016:

Vapaa-aikatoimialan Liikuntapalveluissa on ollut haettavana liikuntapaikkapäällikön virka 8.2.2016 klo 15 mennessä.

Liikuntapaikkapäällikön tehtävänä on johtaa liikuntapaikkaosastoa ja vastata verkostoyhteistyöstä, toimintojen kehittämisestä, lautakuntavalmistelusta sekä osaston sopimus- sekä talous- ja henkilöstöhallinnosta. Liikuntapaikkapäällikkö toimii osana liikuntapalveluiden johtoryhmää.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys liikunta-alaan.

Lisäksi edellytetään johtamiskokemusta vastaavista tehtävistä, hyviä yhteistyötaitoja ja verkosto-osaamista. Eduksi luetaan korkeakoulututkinto sekä sujuva ruotsin ja englannin kielen taito.

Liikuntapaikkapäällikön tehtäväkohtainen palkka on 3.203,10 €/kk.

Liikuntapaikkapäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä yhteensä 67 henkilöä.

Haastattelut pidettiin 7. ja 8.3.2016. Hakijoita haastattelivat toimialajohtaja Minna Sartes, liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari ja vs. hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Seija Tölkkö. Hakemusten perusteella haastatteluihin kutsuttiin seuraavat 11 henkilöä: LitM, KTM Mirja Ajanko, FM Kristiina Karppi, tradenomi Juha Lehmusvuori, Valt.kand. Ville Lintunen, JOKO, eMBA Mikko Mattila, liikunnanohjaaja Marko Mäkinen, liikunnanohjaaja (AMK) Teemu Mäkipaakkanen, liikunnanohjaaja (AMK) Oskari Nummi, liikuntapaikkamestari Ismo Pyöli, liikunnanohjaaja (AMK) Anu Saarni ja yhteisöpedagogi Anna-Maria Salminen.

Haastattelujen perusteella soveltuvuustesteihin kutsuttiin Mirja Ajanko, Kristiina Karppi, Ville Lintunen, Teemu Mäkipaakkanen ja Oskari Nummi. Soveltuvuusarvoiden tulosten jälkeen jatkohaastatteluihin, jotka pidettiin 18.3.2016, kutsuttiin Ville Lintunen ja Oskari Nummi. Jatkohaastattelut suorittivat Minna Sartes ja Markus Kalmari. Hakemusten, käytyjen haastattelujen sekä soveltuvuusarvioiden perusteella viran menestykselliseen hoitamiseen osoittautui parhaaksi liikunnanohjaaja (AMK) Oskari Nummi.

Oskari Nummen koulutus on virkaan soveltuva liikunta-alan ammattikorkeakoulututkinto. Hän on perehtynyt liikunta-alaan ja hänellä on johtamiskokemusta kunnallisista liikunta-alan tehtävistä Ylöjärven kaupungin liikuntapalveluista vastaavana viranhaltijana ja Turun kaupungissa uimalaitosten päällikkönä. Työtehtäviensä kautta kunnallisissa liikuntapalveluiden esimiestehtävissä hän on perehtynyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon, vuorojakoon, sekä liikuntapalveluiden toiminnan johtamiseen.

Toimialajohtaja Minna Sartes on edellä kuvatulla päätöksellään 21.3.2016 § 14 ottanut virkaan liikunnanohjaaja (AMK) Oskari Nummen 1.5.2016 alkaen tai sopimuksen mukaan ehdolla, että hänet todetaan Turun kaupungin työterveyshoitajan todistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi virkaan. Tehtäväkohtainen palkka 3.203,10 €/kk hänelle kuuluvin lisin maksetaan liikuntapalveluiden kustannuspaikalta 24400 (Yhteiset toiminnot).

Virka täytetään kuuden (6) kuukauden koeajalla.

Liikuntalautakunta päätti 22.3.2016 § 21 yksimielisesti käyttää otto-oikeutta toimialajohtajan päätökseen, joten asia tulee liikuntalautakunnan käsittelyyn.

Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä Vapaa-aikatoimialan hallinnon toimistossa osoitteessa Läntinen Rantakatu 1 ja liikuntalautakunnan kokouksessa.

Ville Lintunen on ilmoittanut 18.4.2016, ettei ole käytettävissä liikuntapaikkapäällikön virkaan.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää pysyttää toimialajohtaja Minna Sarteksen päätöksen 21.3.2016 § 14 jolla virkaan otetaan liikunnanohjaaja (AMK) Oskari Nummi 1.5.2016 alkaen tai sopimuksen mukaan ehdolla, että hänet todetaan Turun kaupungin työterveyshoitajan todistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi virkaan. Tehtäväkohtainen palkka on 3.203,10 €/kk hänelle kuuluvin lisin maksetaan liikuntapalveluiden kustannuspaikalta 24400 (Yhteiset toiminnot). Virka täytetään kuuden (6) kuukauden koeajalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Oskari Nummi esittäytyi lautakunnalle valinnan jälkeen.

Lintunen poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedao. hakijat
tiedHPK
tiedSTR HR
tpvAlin Merja
tpvKurppa Seija
tiedNummi Oskari
tiedTölkkö Seija
tpvVirtanen Riitta