Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3919.04.20167

4250-2016 (643, 020)

Kesäliikuntatoimintojen aloitusviikon maksuttomuus Superseniori-viikolla 19

Tiivistelmä: -

Liiklk § 39

Liikuntapalveluvastaava Roosa-Mari Neitola/ Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola

Viikolla 19 (9.-13.5.2016) Turun AMK:n koordinoima HASIC-hanke yhteistyössä Turun ja Kaarinan vanhusneuvostojen kanssa järjestävät Turun ja Kaarinan alueella Superseniori-viikon. Viikon aikana opiskelijat ja muut toimijat järjestävät yhteistyössä seniori-ikäisille toimintaa eri puolilla kaupunkia. Viikon järjestäjät ovat tiedustelleet myös liikuntapalveluista mahdollisuutta tuottaa toimintaa ko. viikolle. Kyseinen viikko on liikuntapalveluiden liikkumaan aktivointiosaston kesän liikuntatoimintojen ensimmäinen viikko. Ohjattua toimintaa olisi tarjolla erityisesti ikääntyneille liikkujille, joitain ryhmätoimintoja on työikäisille ja jotkut ryhmät sopivat kaikenikäisille liikkujille. Myös museo- ja kirjastopalvelut ovat Superseniori -viikossa mukana: museopalveluissa on suunnitteilla maksuttomia opastuksia Luostarinmäelle, Apteekkimuseoon ja Kuralaan. Kirjastopalvelut ovat mukana järjestämässä viikon päätöstapahtumaa.

Ehdotamme, että kyseisen viikon ajan liikkumaan aktivointiosaston järjestämiin kesäliikuntoihin olisi mahdollista osallistua maksutta (normaalisti maksu 5 € / krt tai 2,5 € aleryhmiltä). Viikon maksuton kokeilu tiettyihin toimintoihin houkuttelisi kokeilemaan toimintoja ja saattaisi siten lisätä osallistujamääriä kesäkauden ajaksi. Lisäksi hankkeen puolesta jaetaan kaikille kokeilijoille materiaalikassi, jossa voidaan markkinointina jakaa mm. Senioriranneke-esitteitä. Tämä olisi yksi keino yrittää kasvattaa hinnankorotusten myötä laskenutta rannekkeen ostajien määrää. Arviolta tällä maksuttomuudella jäisi tuloja ko. viikolla kertymättä 100-250 €, mutta se voisi kasvattaa koko kesän aikana toiminnasta saatavia tuloja sekä seniorirannekkeen myynnin kautta saatavia tuloja.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää tarjota liikuntapalveluiden liikkumaan aktivointiosaston kesän 2016 liikuntatoimintojen ensimmäisen viikon 19 toiminnat kuntalaisille maksuttomina kokeiltaviksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedEkqvist Sari
tiedLaakso Sanna