Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2322.03.20166

2906-2015 (040)

Toiminnan ja talouden vuosiraportti 1.1. - 31.12.2015

Tiivistelmä: -

Liiklk § 23

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kuntalain 69 §:n mukaan tilinpäätökseen sisältyvässä toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan talouteen ja konsernitaseeseen liittyvistä oleellisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tuloslaskelmassa tai taseessa.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2015 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt talousarvion sitovuudesta. Tilinpäätöksessä raportoidaan valtuuston sitoviksi asettamien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden sekä henkilöstötavoitteiden toteutuminen sekä kaupunginvaltuustolle tiedoksi annettavien tunnuslukujen toteutuminen 1.1.–31.12.2015. Tilinpäätöksessä raportoidaan myös kaupunginvaltuuston kullekin toimielimelle talousarvion yhteydessä päättämät päätöslauselmat. Lisäksi tilinpäätöksen yhteydessä raportoidaan kaupunginhallitukselle toimialojen strategisissa sopimuksissa vahvistettujen strategisten tavoitteiden toteutuminen ja tiedoksi annettavat tunnusluvut sekä tiliryhmätasoisten taloudellisen tavoitteiden.

Talouden ja toiminnan vuosiraporttiin liittyvät dokumentit.

Oheismateriaali 1               Tilinpäätös 2015 (Strategisen sopimuksen toteumaraportti)

Oheismateriaali 2               Operatiivisen sopimuksen toteuma

Liikuntapaikkojen saavutettavuutta edisti suuri peruskorjausinvestointi eli Pansion Kisapuiston ison kentän kuivatus ja tekonurmetus. Satsaus oli suuri paitsi lajiliikuntaan niin myös lähiliikuntaan yhdessä kaupungin sosiaalisesti haastavimmista kaupunginosista. Lapset liikkeelle – lajikokeilua (6-12 v) kehitettiin ja seudullista MIHI.FI -nuorten (13-19 v) liikuntatuotteita, sekä panostettiin ikääntyneiden yli 65 -vuotiaiden seniorikorttimarkkinointiin yhteistyössä Vapan ja Hyton kanssa.  55 + liikuntatuote lanseerattiin nimikilpailun seurauksena nimellä Kuntokonkarit, ja tuotteen sisältöä monipuolistettiin.

Seurafoorumi virkistyi ja aktiivinen sekä osallistuva seuraparlamentti tukivat kaupunkilaisten osallisuutta ja yhteistyötä. Omalle huipulle –kehitysprosessista haettiin uusia tapoja edistää aktiivista elämäntapaa matalankynnyksen harrastamiseen yhteistyössä seurojen kanssa.

Liikuntapalvelukeskuksen palveluverkkoselvitys eli Liikuntapaikkasuunnitelma 2029 valmistui ja siinä eriteltiin ja yksilöitiin kaupunkistrategiaa liikuntapaikkojen tasolla. Sujuvaa arkea ja edellytyksiä asukkaiden omalle aktiivisuudelle edistettiin liikuntapaikkojen osalta siten, että liikuntapaikkasuunnitelman johtopäätöksinä esitettiin verkoston kehittämisen painopisteet huomioiden käytön, kulujen ja sijainnin (alueellisuuden) faktat, sekä osallisten mielipiteet.

Menestyvää urheilukulttuuria edistettiin liikuntakeskusten hyvällä ylläpidolla, sekä tulevien investointien valmistelulla (suurimpina palloiluhalli, urheiluhallin peruskorjaukset ja Urheilupuiston edellytykset timanttiliigaan). Lisäksi kisatapahtumien valmistelussa tehtiin aktiivista yhteistyötä konsernihallinnon, kiinteistötoimialan, seurojen ja yksityisten yritysten kanssa.

Parkin luistelukentän kauden avaus viivästyi lauhojen säiden vuoksi ja se vaikuttaa kävijämääriin, koska suurin käyttöpaine on juuri kauden alussa.                                                                                                                                               

Aktivointiosaston ohjatun toiminnan käyntikerrat eivät saavuttaneet tavoitettaan ja vuoden 2014 toteumasta jäätiin noin 3000 käyntikerralla. Lukuun vaikutti se, että seurojen järjestettäväksi on saatu siirrettyä enemmän ohjaustoimintoja esim. osa Kuntokonkarien toimintaa ja lisäksi osa ohjaustoiminnasta on siirtynyt Impivaaran uimahallin hoidettavaksi.

Liikuntapalveluiden toimintakate oli 184 140 euron talousarviota positiivisempi. Investointimenot alittuivat 28 402 eurolla.

Oheismateriaali 3               Talouden tarkempi toteuma

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee talouden ja toiminnan vuosiraportin 2015 tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 23
Liite 1:Operatiivisen sopimuksen toteuma