Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2622.03.20169

2975-2016 (027)

Vapaa-aikatoimialan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteko 2015

Tiivistelmä: -

Liiklk § 26

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

Kuntalaki (410/2015) määrittelee, että kunnanvaltuusto päättää sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista (§ 14). Kaupunginhallitus on 7.9.2015 § 367 hyväksynyt Riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan ohjeen. Kukin lautakunta vastaa oman vastuualueensa osalta sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan menettelytapojen hyväksymisestä ja niiden toimeenpanon valvonnasta. Toimialojen johtavien viranhaltijoiden velvollisuus on toimeenpanna sisäinen valvonta ja riskienhallinta. Sisäisen valvonnan avulla pyritään varmistamaan:

·         toiminnan tuloksellisuus ja tehokkuus,

·         tiedon oikeellisuus ja riittävyys,

·         resurssien tehokas käyttö,

·         omaisuuden turva sekä

·         lakien, sääntöjen ja ohjeiden noudattaminen.

Toimialajohtaja vastaa siitä, että toimialalla tehdään vuosittain, toukokuun loppuun mennessä, riskienarviointi, jossa määritellään riskien merkittävyys ja keinot riskien hallitsemiseksi. Vapaa-aikatoimialan johtoryhmä on päivittänyt 27.5.2015 toimialan merkittävimmät riskit.

Kuntalain 115 §:n ja kirjapitolautakunnan vuoden 2013 yleisohjeen mukaan kunnan toimintakertomuksessa tulee olla tiedot mm. sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä. Toimiala on koonnut toimintakertomusta varten oman sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selontekonsa, jossa on arvioitu toimialan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestäminen, toimeenpano, havaitut puutteet sekä kehittämissuunnitelmat. Lautakunnat käsittelevät ja hyväksyvät toimialan selonteon.

Vapaa-aikatoimiala on arvioinut sisäisen valvonnan järjestämistä, toimintansa merkittävimpiä riskejä ja epävarmuustekijöitä sekä laatinut selonteon sisäisen valvonnan järjestämisestä.

Oheismateriaali 1COSO – TURKU 2015( jaetaan kokoukseen osallistuville, salassa pidettävä JulkL 621/1999, 24 § kohta 7.)

Oheismateriaali 2Vapaa-aikatoimialan selonteko sisäisen valvonnan järjestämisestä sekä arvio merkittävimmistä riskeistä, epävarmuustekijöistä ja muista toiminnan kehittymiseen vaikuttavista tekijöistä vuodelta 2015

Oheismateriaali 3Toimialan riskit ja riskienhallintasuunnitelma, 27.5.2015 päivitys.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä toimialan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteon vuodelta 2015.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.