Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3222.03.201615

2807-2016 (056)

Kansainvälisten tapahtumien avustus v. 2016

Tiivistelmä: -

Liiklk § 32

Liikuntasuunnittelija Soile Varpio / Järjestöliikuntapäällikkö Terhi Anttila:

 

Liikuntalautakunta on hyväksynyt Kansainvälisten tapahtumien avustuksen periaatteet 20.10.2015 § 111 ja avustusten määrärahat 26.1.2016 § 10. Kansainvälisten tapahtumien avustuksen määräraha vuodelle 2016 on 30 000 €.

Avustuksella tuetaan kansainvälisten tapahtumien järjestämistä Turussa. Avustusperiaatteiden mukaan lasten ja nuorten tapahtumissa tuki on maksimissaan 50 % ja aikuisten tapahtumissa 30 % hyväksyttävistä kustannuksista. Erityispainopistealueet ovat lasten ja nuorten tapahtumat sekä suuruudeltaan yleisötapahtumiksi luokiteltavat tapahtumat. Hakemuksia arvioidessa huomioidaan myös sekä tapahtuman suuruus että kansainvälisten osallistujien määrä. Maksimiavustussumma, jonka yksi tapahtuma voi saada, on 5000€.

Hakemuksia saapui yhteensä 9, joista hakuajan päättymisen jälkeen Budokwai Taekwondo peruutti hakemuksensa. Ehdotetut avustussummat ja -prosentit ovat suunnilleen samaa tasoa kuin edellisenä vuonna. Ystävyyskaupunkiturnaus (jalkapallo), Junior Basket Tournament (koripallo), ja Turkuturnaus (jääkiekko) ovat hakemuksista kustannuksiltaan suurimpia tapahtumia, ja ehdotus heidän avustussummakseen on 5000 € / tapahtuma. Avustuksen osuus arvioiduista hyväksyttävistä kustannuksista on em. tapahtumilla 17 % - 24 %. Turkuturnaus on hakenut myös kaupunkikonsernilta 12 000€ suurtapahtuma-avustusta vuoden 2016 turnaukseen, jolle kaupunkikehitysjohtaja on myöntänyt päätöspöytäkirjallaan 18.3.2016 § 9 avustusta 10 000€. Koska kaupungin avustuksia koskevissa yleisohjeissa (KH 21.12.1999 § 1380) ohjeistetaan kaupunkia toimimaan avustusasioissa yhteistoiminnassa ja pyritään karsimaan päällekkäisiä avustuksia, Nuorisokiekon liikuntapalveluiden myöntämä avustus tulisi olla ehdollinen. Näin ollen, mikäli Turkuturnaus tulee saamaan suurtapahtuma-avustusta kaupunkikehitysjohtajan päätöspöytäkirjan saadessa lainvoimaisuuden, ei samaan tapahtumaan myönnetä avustusta liikuntapalveluista.

Turun Uimareiden vesipallon nuorten PM-kilpailuille ehdotetaan 3500€, mikä on 13 % arvioiduista hyväksyttävistä kustannuksista. Tapahtuman kansainvälisyysaste on korkea. Åbo Lawn-Tennis Klubbin tennistapahtumalle ehdotetaan 2500€, mikä on 22 % hyväksyttävistä kuluista. Tapahtuma on erittäin kansainvälinen; mukana on jopa 22 kansallisuutta.

Lähtökohtaisesti avustus myönnetään vain yhteen tapahtumaan lajia kohden. Useana vuonna kuitenkin sekä jalkapallon Ystävyyskaupunkiturnausta ja Aura Cupia on molempia tuettu hakemusten määrän ja jaettavissa olevien määrärahojen puitteissa. Näin tänäkin vuonna, jolloin Aura Cupin avustushakemukselle ehdotetaan 1500€ (9 %). Ystävyyskaupunkiturnauksen avustus on suurempi, koska tapahtuma on usean seuran yhteisesti järjestämä arvostettu kutsuturnaus, joka katsotaan oman ikäluokkansa SM-tason tapahtumaksi.

Turun Kuurojen Urheiluseura VALPAS ry:n ja Turun Voimamiehet ry:n avustussummaksi ehdotetaan 1000 € / tapahtuma. Painitapahtumassa on mukana junioreita sekä aikuisia, ja heidän avustusprosenttinsa on 15 %. VALPAS ry:n tapahtumassa osallistujat ovat aikuisia (veteraaneja), ja heidän avustusprosenttinsa on 10 %.

Mikäli tapahtuman toteutuneet kustannukset jäävät arvioituja kustannuksia pienemmäksi, maksetaan avustus prosenttien mukaisena osuutena hyväksyttävistä kustannuksista.

Tällä jakoehdotuksella avustuksia jaetaan yhteensä 24 500€, ja jakamatta jää 5 500€.

Liite 1Jakoehdotus

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa kansainvälisten tapahtumien avustusta 24 500 € liitteen 1 jakoehdotuksen mukaan. Turkuturnaukselle avustus myönnetään ehdollisena siten, että mikäli se saa 18.3.2016 myönnetyn suurtapahtuma-avustuksen kaupunkikehitysjohtajan päätöspöytäkirjan saadessa lainvoiman, ei samaan tapahtumaan myönnetä avustusta liikuntapalveluista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAnojat
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 32
Liite 1:KV-avustusten jakoehdotus