Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta13115.12.20157

10038-2015 (642)

Caribian korvaavan ottelutilan suunnitelma

Tiivistelmä: -

Liiklk § 131

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntalautakunta käsitteli kokouksessaan 20.10.2015 § 115 korvaavien tilojen hankintaa Caribian palloiluhallille. Lautakunta hyväksyi harjoitustilasuunnitelman 17.11.2015 § 119. Ottelutilojen osalta liikuntapaikkapäällikölle annettiin valtuutus jatkaa neuvotteluita Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin kanssa.

Kupittaan monitoimihallissa (selvyyden vuoksi jäljempänä jäähallissa) järjestettiin testipäivä 17.11. Testipäivä oli onnistunut. Tilaan kuljetettu eristelattia toimi hallissa hyvin ja hallin muutkin olosuhteet soveltuivat sisäpalloiluun. Jäähallin osalta ongelmaksi muodostuivat varastoinnin ja logistiikan haasteet. Alun perin suunnitelmissa oli soveltuvin osin varastoida eristelattia liikuntapalveluiden varastossa Kupittaalla. Lopulta kävi ilmi, että varastotila ei soveltunut tarkoitukseen, joten otteluiden järjestäminen Kupittaan jäähallissa edellyttää joka ottelutapahtumaan eristelattian kuljettamista Turkuhallista Kupittaalle. Tämä muodostaa taloudellisesti hankalan yhtälön. Pelkät kuljetuskustannukset koko kauden osalta ovat n. 45 000-50 000 euroa.

Neuvotteluita on käyty myös Turkuhallin käytöstä, mutta seura ei ole suostunut tähän ratkaisuvaihtoehtoon perustuen turhankin suureen kokoon, hallin lisäpalveluiden hintaan ja sijaintiin. Tästä syystä onkin tilanne pyritty ratkaisemaan kompromissina. Kompromissi helpottaa myös merkittävästi jääurheilulle aiheutuvaa haittaa. Jäähallien jäänjakajan kanssa on neuvoteltu soveltuvista ottelupäivistä.

Kompromissina on päädytty esittämään seuraavaa ratkaisumallia: Kevätkauden ottelut pelataan Kupittaan jäähallissa. Keväällä runkosarjaotteluita on kuusi. Tämän lisäksi saattaa tulla mahdollisia play off ym. -otteluita. Syyskausi aloitetaan Kupittaan urheiluhallissa. Urheiluhallissa pelataan syys-lokakuussa, jolloin hallin talvikausi ei ole vielä täysin alkanut. Yleisurheilun edustajien kanssa on asiasta neuvoteltu ja on myös löydetty soveltuvia päiviä. Salibandyliiga on suostunut järjestämään syksyn otteluohjelman siten, että kotiottelut ovat etupainotteisesti alkusyksyllä. Kupittaan urheiluhallissa otellaan 5-6 ottelua ja jäljelle jäävät syksyn ottelun käydään Kupittaan jäähallissa.

Kupittaan jäähallissa ottelukohtaiset välittömät kustannukset ovat 5 000 euroa. Tämän lisäksi kustannuksia tulee lisätöistä ja kuljetuksesta. Esitetyllä ratkaisumallilla kauden kokonaiskustannukset säilyvät alle 100 000 eurossa.

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä edellä esitetyn Kupittaan jäähallia koskevan suunnitelman ja sitoutuu enintään 100.000 euron kokonaiskustannuksiin.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Viljamaa ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedKiinteistötoimiala
tiedAaltonen Tiina
tiedKoskiniemi Tuomas
tiedTurto Jouko