Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta16316.12.201414

7025-2014 (032, 021)

Vastine liikuntalautakunnan jäsen Olavi Mäenpään oikaisuvaatimukseen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 163

Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Liikuntalautakunnan jäsen Olavi Mäenpää on jättänyt kirjallisen oikaisuvaatimuksen liikuntalautakunnan 21.10.2014 pöytäkirjan § 121 kohdalla tekemään päätökseen, joka koskee Alfan liikuntakeskuksen kulkujärjestelyjä.

Oikaisuvaatimuksessa pyydetään kumoamaan liikuntalautakunnan ko. päätös. Kumoamista vaaditaan sillä perusteella, että kulkuportti voisi aiheuttaa mahdollisissa vaaratilanteissa esim. sähkökatkon sattuessa turvallisuusriskin, minkä lisäksi kulkujärjestelylle ei ole hankittu palo- ja pelastusviranomaisten lausuntoa. Lisäksi todetaan, että vastaava portti on tuottanut ongelmia Kupittaan urheiluhallissa sekä Tampereella, jossa portista on parissa kohteessa jopa luovuttu tai siirretty toiseen paikkaan.

Liikuntapalvelut toteaa, että Alfaan asennetussa ja 12.1.2015 käyttöönotettavassa kulkuportissa itse portti pyörii vapaasti poistumissuuntaan kaikissa olosuhteissa, myös sähkökatkon sattuessa. Myös huoltoportissa on mekaaninen hätäpoistumisratkaisu. Lisäksi liikuntakeskuksessa on kahdeksan muuta hätäpoistumistietä.

Kupittaan urheiluhallin osalta vastaavalle työnjohtajalle tai laitteen toimittajalle ei ole tullut tietoa merkittävistä ongelmista portin käyttöönoton ja alkuharjoittelun jälkeen. Tampereen kaupungin sisäliikuntatiloista vastaava käyttöpäällikkö ja liikuntapaikkojen kulunvalvontavastaava eivät tunnistaneet ainuttakaan kohdetta Tampereella, joista heillä olisi vastaava portti poistettu tai siirretty. Päinvastoin Tampereen kaupungin tavoitteena on hankkia lisää vastaavia kulunvalvontaportteja, koska ne ovat todettu toimiviksi ja hyödyllisiksi niin kaupungin kuin käyttäjien näkökulmasta.

Liikuntakeskus Alfassa on omistajan toimesta suoritettu yleinen palotarkastus 23.10.2014 ja ylimääräinen palotarkastus 10.12.2014, joissa poistumisreittien osalta on huomioitu myös uusi kulkuportti. Viranomaistarkastuksessa on katsottu, ettei portti aiheuta ongelmia pelastautumistilanteessa ja liikuntakeskus Alfan täyttävän kaikki turvallisuusmääräykset.

Liite 1Oikaisuvaatimus

Liite 2Palotarkastuspöytäkirja 23.10.2014

Liite 3Palotarkastuspöytäkirja 10.12.2014

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyin perustein hylätä Olavi Mäenpään tekemän oikaisuvaatimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Ennen päätöksentekoa Olavi Mäenpää esitti oikaisuvaatimuksensa hyväksymistä.

Jakelu

tiedMäenpää Olavi


Liitteet:

Liiklk § 163
Liite 1:Oikaisuvaatimus
Liite 2:Palotarkastuspöytäkirja 23.10.2014
Liite 3:Palotarkastuspöytäkirja 10.12.2014