Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta14318.11.201416

11603-2014 (643, 032)

Loppiaisluistelut Parkin tekojääradalla 6.1.2015

Tiivistelmä: -

Liiklk § 143

Liikuntapalveluvastaava Yasmin Akbulat/ Liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola:

Loppiaisluisteluista on tullut traditio, joka tunnetaan koko perheen yhteisenä yleisötapahtumana. Tapahtuma antaa yleisölle liikunnallisen elämyksen, ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden kokeilla turkulaisten seurojen tuottamia liikuntapalveluja. Liikuntapalvelukeskuksen, luisteluliiton ja yhdistysten yhteistapahtuma kokoaa kaikenikäiset lapset, perheet ja eri-ikäiset ihmiset liikkumaan. Tapahtuma on myös toiminut tekojääkentän talvikäytön vauhdittajana.

Loppiaisluistelut on perinteisesti ollut näyttävä tapahtuma joka on koonnut yhteen satoja eri-ikäisiä ihmisiä. Tapahtuma on osa Suomen Luisteluliiton Ice skating tour-kiertuetta, ja markkinointi on yhteistyön osalta valtakunnallista. Tänä vuonna yhteistyö turkulaisten liikuntaseurojen kanssa korostuu, kun paikalle on kutsuttu kaikki turkulaiset jääurheilu ja –liikuntaseurat markkinoimaan omaa seuratoimintaansa sekä tuottamaan toiminnallisia lajikokeiluita. Tavoitteena on aktivoida mahdollisimman moni osallistuja pysyvästi seuratoiminnan pariin.

Ohjelmassa on monipuolista luisteluliikuntaa kaiken ikäisille. Luisteluliiton testipisteessä on mahdollisuus kokeilla erilaisia luistimia ja talviliikuntavälineitä. Erityisliikunta on otettu huomioon. Paikalla on ohjaajia jotka mahdollistavat harjoittelun ensikertalaisille ja aloittelijoille, sekä ensimmäisiä kertaa luistimilla oleville järjestetään erikseen luistelukoulutunteja. Tapahtumalla on tarkoitus houkutella iloisen luisteluliikunnan pariin uusia asiakkaita, ja tarjota osallistujille erilaisten jäälajien yhdistämä elämys. Tapahtuman juontaa Liikuntapalvelukeskuksen henkilökunta yhteistyössä luisteluliiton kanssa.

Talviliikuntaan ja luisteluun painottuvat seurat ja yhdistykset saavat mahdollisuuden esitellä toimintaansa tapahtuman aikana. Liikkumaan aktivoinnin näkökulmasta tapahtuma houkuttelee uusia harrastajia lajin pariin ja mahdollistaa matalakynnyksisen liikuntaelämyksen ja lajikokeilun.

Tapahtumaa markkinoidaan Turkupostin joululiitteessä, Ice Skating tour-kiertueen valtakunnallisessa viestinnässä, varhaiskasvatuksen liikuntatiedotteissa ja perheliikuntatiedotteissa, internetin ja sosiaalisen median kautta, sekä lasten liikunnan ihmemaissa.

Parkin luistelukentän hinta on maksuryhmä 2:lle 30 €/t. Yleisöluistelu maksaa viikonloppuisin 2€/hlö. Esitämme, että liikuntalautakunta päättää myöntää maksutta Parkin kentän Loppiaisluistelun tapahtuman käyttöön 6.1.2015 ja myöntää tapahtumaan vapaan sisäänpääsyn klo 11-17.

Liikuntapalvelujohtajan varahenkilö Minna Lainio-Peltola:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää maksutta Parkin kentän Loppiaisluistelun tapahtuman käyttöön 6.1.2015 ja myöntää tapahtumaan vapaan sisäänpääsyn klo 11-17.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedPyöli Ismo