Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta11309.09.20147

5880-2013 (07, 065, 032)

Kimmoke-rannekkeen osto-oikeuden laajentaminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 113

Hankekoordinaattori Katri Arnivaara / EVIVA –toimintaohjelma:

Kimmoke-ranneke (aikaisemmin aktivointiranneke) otettiin käyttöön syyskuussa 2013 liikuntalautakunnan 25.5.2013 § 73 päätökseen perustuen. Kimmoke-rannekkeen kohderyhmä on selkeästi sosioekonomisesti heikommassa asemassa olevat kaupungin asukkaat ja tavoitteena on ollut aktivoida heitä kaupungin vapaa-ajan palveluiden pariin. Yhteistyötä ko. tuotteen sisällön kehittämisen ja markkinoinnin suhteen on tehty mm. Turun kaupungin Hyvinvointitoimialan kanssa.

Hyvinvointitoimialan Kaste-hankkeessa on perustettu pilottina Runosmäen terveysasemalle nk. ”Omatiimi”. Omatiimin tavoitteena on moniammatillisesti tukea mielenterveyskuntoutujia. Tavoitteena on myös tukea kuntoutujan vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia, joiden oletetaan edistävän asukkaan/kuntoutuja elämänhallintaa. Mikäli pilottivaiheen arvioinnin jälkeen ”Omatiimi” –toiminta tuottaa hyviä tuloksia, on todennäköistä toiminnan laajentaminen kaupunkitasoiseksi.

Kimmoke-rannekkeen osto-oikeus ei ole koskenut henkilöitä, joiden on oltava sairaspäivärahan varassa (360 vrk) ennen Kelan kuntoutustuelle siirtymistä. Tällaisessa elämänvaiheessa olevien asukkaiden aktivointi ja mielenterveyden edistäminen olisi erittäin tärkeää. Nämä asukkaat, joita tuetaan Hyvinvointitoimialan ”Omatiimissä”, hyötyisivät Kimmoke-rannekkeen tarjoamista palveluista. Asukkaiden määrä, joille Kimmoke-rannekkeen osto-oikeus ”Omatiimin” toimesta myönnettäisiin, on varsin marginaalinen.

Hyvinvointitoimialan ”Omatiimin” lääkärin lähetteellä olisi perusteltua myöntää osto-oikeus Kimmoke-rannekkeeseen 39 €/6 kk. Liikuntalautakunnalle esitetään lisättäväksi siihen listaan, joille ranneke myydään ns. ”Omatiimin” lääkärin lähete.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä Kimmoke-rannekkeen osto-oikeuden ”Omatiimin” lääkärin lähetteellä Runosmäen terveyskeskuksen kautta tuleville asiakkaille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKorkeila Katariina
tiedPartanen Markus