Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8617.06.20149

4578-2014 (041, 650)

Hirvensalon laskettelukeskuksen huoltorakennuksen tilanne

Tiivistelmä: -

Liiklk § 86

Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Liikuntalautakunta käsitteli kokouksessaan 20.5.2014 Liiklk § 64 rakennusinvestointiehdotuksia vuosille 2015–2018 sekä pitkän aikavälin näkemyksiä rakennusinvestoinneista vuosille 2019–2024. Ehdotukset esitetyiksi investoinneiksi hyväksyttiin lukuunottamatta Hirvensalon laskettelukeskuksen huoltorakennusta koskevaa kohtaa, joka päätettiin palauttaa uudelleen valmisteltavaksi.

Liikuntalautakunnan kokouksessa 20.5.2014 käsiteltiin rakennusinvestointien yhteydessä laskettelukeskuksen huoltorakennusta seuraavasti:

” Hirvensalon laskettelukeskuksen yhteydessä oleva huoltorakennus kaipaa uusimista/uudelleen rakentamista. Huoltorakennuksessa tarvitaan tilaa sekä rinteiden huoltoon vaadittavalle kalustolle ja myös Turun Slalomseura ry:n toimintoihin. Tarve on akuutti, sillä olemassa oleva huoltorakennus on erittäin huonokuntoinen. Ennen rakentamista on ratkaistava, minkä tahon vastuulle huoltorakennuksen uusiminen kuuluu. Liikuntatoimi on alueella kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluiden vuokralaisena, mutta käyttöoikeus on luovutettu hiihtokeskusta ylläpitävälle seuralle.”

Liikuntapalvelukeskus on vuonna 2002 tehnyt kiinteistöliikelaitoksen kanssa Hirvensalon hiihtokeskuksen aluetta koskevan maanvuokrasopimuksen. Samassa yhteydessä liikuntapalvelukeskus on luovuttanut kyseisen alueen edelleen Turun Slalomseura ry:n käyttöön hiihtokeskuksen ylläpitoa varten. Maanvuokrasopimusta on päivitetty kaupunginhallituksen päätöksellä 14.5.2007 § 357, mutta toiminnallisesti sisältö on säilynyt samana. Lisäksi kaupunginhallituksessa (kh 24.6.2002 § 668) on päätetty, että rakennusten omistusoikeus siirtyy kiinteistöliikelaitoksen tilapalveluille (ent. tilalaitos). Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut omistaa siis alueella sijaitsevat rakennukset, mm. huoltorakennuksen, ja edelleen vuokraa niitä yhdistyksen käyttöön. Kaupunginhallituksen vuoden 2002 päätöksen ja sen mukaisesti solmitun vuokrasopimuksen mukaan Turun Slalomseura vastaa rakennusten käyttö- ja kunnossapitokustannuksista.

Koska Turun Slalomseura on suoraan vuokralaisena kiinteistöliikelaitoksen omistamilla rakennuksilla, ei liikuntapalvelukeskuksella ole mahdollisuutta ottaa kohdetta rakennusinvestointilistoilleen. Rakennusinvestoinnit (uudisrakentaminen ja peruskorjaukset) toteutetaan vain liikuntapalvelukeskuksen itse hallinnoimissa kohteissa. Kohde on kuitenkin haluttu nostaa liikuntatoimen rakennusinvestointiehdotusten ohella esiin, vaikka varsinainen neuvottelu tulee käydä varsinaisten sopimusosapuolten kesken. Laskettelukeskuksen huoltorakennuksen tilanne on akuutti ja vaatisi neuvottelua vuokranantajan (kiinteistöliikelaitos) ja vuokralaisen (Turun Slalomseura ry) välillä. Tässä liikuntapalvelukeskus voi toimia vähintään välittäjänä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää merkitä asian tiedokseen ja lähettää lausunnon edelleen strategisen tilojen ohjaus -vastuualueelle toimenpiteitä varten.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tiedKoskiniemi Tuomas
tiedLumme Merja