Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9417.06.201417

14230-2013 (014, 002, 643)

Aloite uimalippujen myöntämisestä 3.- ja 5.-luokkalaisille uimakouluissa käyville alakoululaisille

Tiivistelmä: -

Liiklk § 94

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Satu Koskinen ym. ovat tehneet liikuntalautakunnassa 12.12.2013 § 152 aloitteen uimalippujen myöntämisestä 3.- ja 5.-luokkalaisille alakoululaisille.

Aloitteessa esitetään, että kaupunki myöntää 10 kpl ilmaislippuja uimahalleihin/ uimaopetuksessa oleva lapsi. Vastaavanlaisia 10 kerran ilmaislippuja on tarjolla esiopetuksen ja ensimmäisen vuosiluokan oppilaille. Aloitteessa mainitaan, että liput yhtenäistäisivät lippukäytännön kaikille uimakoululaisille tasapuolisesti, kannustaisivat perheitä liikkumaan yhdessä, vahvistaisivat uimataitoa ja kannustaisivat liikunnalliseen elämäntapaan.

Liikuntapalvelukeskus haluaa kaikin tavoin tukea lasten uimataidon oppimista ja vesiliikuntaharrastuksen aloittamista sekä lasten liikunnallista elämäntapaa. Haluamme kuitenkin todeta, että liikuntatoimelle on asetettu vuosittainen tulotavoite ja se on hyvin haasteellinen. Parhaillaan etsitään uusia keinoja löytää tuloja, joten olisi ristiriitaista myöntää lisää maksuttomia käyntejä. Tästä syystä liikuntapalvelukeskus esittää aloitteen hylkäämistä.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, ettei aloite anna aihetta muihin toimenpiteisiin ja antaa edellä olevan selvityksenä aloitteen tekijälle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKoskinen Satu