Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3118.02.201413

185-2013 (056)

Täydennys Turun liikuntalautakunnan päätökseen 21.1.2014 (Turun Nappulaliiga ry:n oikaisuvaatimus)

Tiivistelmä: -

Liiklk § 31

Järjestöliikuntapäällikkö Eeva Sunnari / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntapalvelukeskus täydentää seuraavalla lisäselvityksellä 21.1.2014 § 15 uudelleen valmisteluun päätettyä Turun Nappulaliiga ry:n oikaisuvaatimusta.

Liikuntalautakunta vahvistaa vuosittain avustusperiaatteet. Liikuntaa järjestävien seurojen ja yhdistysten koulutusavustuksen avustusperiaatetta on täydennetty vuonna 2009, kun ammattitutkintoon tähtäävä koulutus ja ammatillinen jatkokoulutus on erotettu muusta, alempitasoisesta valmentajakoulutuksesta: esim. A-, B-valmentajakoulutus (liikuntalautakunta 10.2.2009 § 53).

Suomen Palloliitto on uudistanut omaa koulutusohjelmaansa vuonna 2011 siten, että A-tason valmentajakoulutukseen on sisällytetty myös VAT – koulutusosiot Eerikkilän Urheiluopistolla, jossa suoritetaan nk. lähijaksot. A-valmentajakoulutuksen ja VAT- koulutusosioiden yhdistämisellä on Palloliiton mukaan saatu jalkapalloseuroille kustannuksiltaan edullinen koulutuspaketti. Koulutuspaketin pilottijakso kestää vuoden 2014 loppuun asti. SPL:n valmentajakoulutusten linjauksista vuodesta 2015 eteenpäin liitossa ei vielä ole tehty päätöksiä.

Liikuntapalvelukeskus on tarkistanut koulutusavustusanomukset vuosilta 2009 - 2013. Anomuksia, joissa on ollut kysymys ammattitutkintoon tähtäävästä koulutuksesta tai ammatillisesta jatkokoulutuksesta on ollut kaksi (2).

Suomen Tennisliiton koulutusohjelmassa on ollut vuonna 2012 erillinen VAT6 -kurssi, johon turkulaisen tennisseuran valmentaja on osallistunut. Liikuntalautakunta hylkäsi anomuksen.

Vuonna 2013 liikuntalautakunta hylkäsi voimistelun ammattivalmentajatutkintoanomuksen, jossa oli esitetty turkulaisen yleisseurassa toimivan valmentajan koulutuskustannukset. VAT-koulutus oli Suomen Voimisteluliiton järjestämää, erillinen koulutuskokonaisuus.

Nyt käsiteltävänä oleva Turun Nappulaliigan koulutusanomus on ensimmäinen, jossa kyse on nk. yhdistelmäkoulutuksesta (A-taso ja VAT). Koulutukseen osallistui Turun Nappulaliigasta yksi henkilö. Tarkempaa erittelyä kustannuksista (2600€) ei Suomen Palloliitto Liikuntapalvelukeskuksen pyynnöistä huolimatta suostunut antamaan, joten ko. koulutuskustannuksista voidaan Liikuntapalvelukeskuksen vuoden 2013 avustusperiaatteiden mukaisesti korvata maksimissaan 500 €/hlö.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää täydentää 12.12.2013 § 138 tekemäänsä päätöstä siltä osin, kun se koskee Turun Nappulaliiga ry:n hylätyksi esitettyä koulutusavustusanomusta vuodelle 2013 ja päättää myöntää Turun Nappulaliiga ry:lle 500 € avustuksen (maksimiavustus 500 €/hlö). Avustus maksetaan vuoden 2014 määrärahoista. Päätös perustuu liikuntalautakunnan harkintaan eikä muodosta uutta avustusperiaatetta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Nappulaliiga ry
tiedAhola Kaija
tiedRiski Jaana