Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2618.02.20148

7195-2013 (643, 654, 664)

Ulkoliikuntapaikkainvestointien muutokset vuodelle 2014

Tiivistelmä: -

Liiklk § 26

Liikuntasuunnittelija Kristina Karppi:

Ulkoliikuntapaikkainvestointien valmistelussa on ilmennyt sellaisia muutoksia, että vuoden 2014 kohteet on syytä käsitellä kertaalleen. Liikuntalautakunta päätti vuosien 2014 - 2017 kohteista 18.6.2013 § 91, mutta rakennuskohteiden tiedot tarkentuvat aina loppuvuoden aikana, joten alkuvuodesta käsitellään niin kutsuttu vuoden muutoslista. Nunnavuoren ulkoilupuistosta on toimitettu lisätietoja kaupunginsihteerille ja toimialajohtajalle tammikuussa 2014.

Kaupunginhallitus poisti Parkinkentän aitojen korjaamisen (140 000 €) säästötoimenpiteenä

Kaupunginhallitus päätti kiinteistöliikelaitoksen talousarvion tarkistuksista 17.12.2013 § 527. Poistettujen investointikohteiden joukossa oli myös Parkinkentän aitojen korjaus. Sille oli varattu 140 000 euroa vuoden 2014 liikuntapaikkainvestoinneista. Näin ollen ulkoliikuntapaikkainvestointien kokonaissumma laskee budjetoidusta 930 000 eurosta 790 000 euroon eli kaikkiaan peräti 15 %.

Kaupunginhallitus päättää erikseen myös Nunnavuoren ulkoilupuiston toteuttamisesta

Lisäksi kaupunginhallitus päätti vuoden 2014 ulkoliikuntapaikkainvestointeja koskien, että se päättää myös Impivaaran liikuntakeskukseen rakennettavasta Nunnavuoren ulkoilupuiston toteuttamisesta erillispäätöksellä (kohteen työnimenä aiemmin Seikkailumaa). Kohteelle on budjetoitu 230 000 euroa. Koska Nunnavuoren ulkoilupuiston tilanne on vielä kh:n käsittelyn osalta auki, tuodaankin vuoden 2014 muutoslista lautakuntakäsittelyyn nyt sitä lukuun ottamatta, sillä vuoden kohteiden urakoittamisella ja aikatauluttamisella rakennuskaudelle alkaa jo olla kiire.

Runosmäen skeittipaikasta laadukkaampi – muut muutokset vähäisiä

Muista vuoden 2014 ulkoliikuntapaikkainvestointien muutoskohteista merkittävin on Runosmäen skeittipaikan peruskorjauksen laatutasoa halutaan nostaa. Kohteen budjettia on nostettu 20 000 eurosta 50 000 euroon, jotta se voidaan toteuttaa kokobetonisena. Syynä tälle on se, että skeittaajilta on jo vuosikausia tullut palautetta ja toiveita siitä, että Turkuun rakennettaisiin yksi korkeatasoinen skeittipaikka betonista. Kupittaan asfalttiparkin pinta on rosoinen, eikä se ole kyllin haastava taitavimmille skeittareille. Betoni on asfalttia kestävämpi skeittialusta, mutta samalla myös kalliimpi. Juuri Runosmäen skeittipaikan peruskorjauksessa on ollut ikäviä viiveitä, ja asiasta on tullut kosolti kielteistä palautetta alueen skeittareilta ja heidän vanhemmiltaan. Runosmäen suuri ja haastava lähiö sopii lisäksi erinomaisesti sijoituspaikaksi kaupungin toiselle ”keskusskeittipaikalle” Kupittaan rinnalla palvellen kaupungin länsipuolen nuoria.

Runosmäen skeittipaikan laatutason nostamisen ja siihen liittyvä budjetin muutoksen mahdollisti se, että luistelu- / pallokenttien pukukoppien korjaukset jouduttiin siirtämään investointilistalta ylläpitobudjetin puolelle. Koppien korjaukset ja maalaukset ovat luonteeltaan niin pienimuotoisia, että ne tulkitaan kiinteistöliikelaitoksella ylläpitotöiksi. Mahdollisten uusien koppien osalta tilaliikelaitos ei myöskään enää suosi hankintaa, vaan leasingia, joten tämä kokonaisuus ei kuulu luontevasti investointien joukkoon.

Muut vuoden 2014 liikuntapaikkainvestointien muutokset ovat vain pieniä täsmennyksiä kustannusarvioissa.

Liite 1Ulkoliikuntapaikkainvestointien muutokset 2014

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää ehdottaa kiinteistötoimialalle, edelleen kaupunginhallitukselle ehdotettavaksi, että vuoden 2014 ulkoliikuntapaikkainvestointikohteisiin tehdään muutokset liitteen taulukon 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKiinteistöliikelaitos
tiedCaven Pia
tiedPitkänen Mika


Liitteet:

Liiklk § 26
Liite 1:Ulkoliikuntapaikkainvestointien muutokset 2014