Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1121.01.201411

593-2014 (032)

Alfan budohallitoimikunnan anomus Alfan käyttömaksun alentamisesta päiväaikaan

Tiivistelmä: -

Liiklk § 11

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Alfassa budolajien tiloissa toimii hallitoimikunta, jossa on edustaja jokaisesta hallissa harjoittelevasta käyttäjäseurasta. Hallitoimikunta käsittelee tilojen toimintakäytäntöjä ja edustaa käyttäjiä laaja-alaisesti. Hallitoimikunta on lähettänyt liikuntapalvelukeskukselle anomuksen päiväaikaisen käytön hinnoittelusta.

Liite 1Hallitoimikunnan anomus

Hallitoimikunta anoo liikuntalautakunnalta mahdollisuutta joko maksuttomaan päiväkäyttöön tai tuntuvasti edullisempaan hintaan.

Budohallin seuravuorot alkavat arki-iltaisin pääsääntöisesti klo 16 tai 17. Alfan liikuntakeskus on auki arkisin klo 8-21 ja viikonloppuisin klo 9-18. Päiväaikaan käyttäjiä on satunnaisesti. Alfan budohallissa hinnoittelu perustuu tatamin tuntivuokraan. Tuntivuokra on 10 €/h aikuiskäyttäjiltä. Alle 20-vuotiaiden vuorot ovat maksuttomia. Tuntihintaan ei vaikuta ryhmän koko.

Budohallitoimikunnan mukaan seuroissa on muutamia kilpaurheilijoita, joiden menestykseen tähtäävä harjoittelu vaatii päiväaikaan toteutettavia omaehtoisia harjoitteita. Urheilijat tekevät harjoitteet yksin tai pienryhmissä. Hallitoimikunta näkee, että 10 €/h tatamivuokra on näille urheilijoille kohtuuton.

Liikuntapalvelukeskus näkee hallitoimikunnan ehdotuksen kannatettavana. Maksuvapautukseen aikuisurheilijoiden osalta ei ole aihetta, mutta hinnoitteluperuste voisi olla samanlainen kuin yksilöliikunnan muissa harrastepaikoissa. Yksilöurheilupaikoissa (mm. Alfan muut lajit, Kupittaan urheiluhalli) aikuiskäyttäjä maksaa 1,50 €/hlö/ käyntikerta. Laskutus perustuu seurojen ilmoittamisvelvollisuuteen. Liikuntapalvelukeskus esittää siis käyttöönotettavaksi Alfan budohallissa arkipäivisin ennen klo 16 tapahtuvasta yksilöharjoittelusta 1,50 euron kertamaksua. Tätä käyttöoikeutta esitetään vain hallin pääkäyttäjäseuroihin kuuluville urheilijoille. Muut mahdolliset varaajat maksavat normaalin tatamimaksun. Hallin varatut vuorot menevät omaehtoisten yksilöharjoittelijoiden edelle ja liikuntapalvelukeskuksella on tarvittaessa mahdollisuus rajoittaa käytettävissä olevia aikoja.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää lisätä omatoimisen yksilöharjoittelun maksun Alfan budohallin hinnastoon. Hinta on 1,50 €/hlö/kerta ja se on käytössä vain budohallin pääkäyttäjäseurojen urheilijoilla arkipäivisin ennen klo 16. Hinta astuu voimaan 1.2.2014.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedHatanpää Susanna
tiedLehmusvuori Juha
tiedRiski Jaana


Liitteet:

Liiklk § 11
Liite 1:Hallitoimikunnan anomus