Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta13012.11.20139

12443-2013 (643, 032)

Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskuksen anomus Kupittaan urheiluhallin maksuttomasta käytöstä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 130

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus on lähettänyt liikuntalautakunnalle yhteistyöpyynnön liittyen Hyvän kasvun avaimet -pitkittäistutkimuksen osatutkimukseen ”Lasten liikunta ja motoriset taidot”. Osana tutkimusta Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus mittaa lasten motorisia taitoja ja liikunta-aktiivisuutta. Mittauskäynnit toteutetaan Kupittaan urheiluhallissa. Tutkimuskeskus anoo tiloja veloituksetta tutkimuksen käyttöön.

Liite 1Anomus

Tutkimukseen kutsutaan 210 perhettä ja Kupittaan urheiluhallissa testataan n. 30–40 perhettä kuukaudessa. Tutkimus kestää vuoden. Testaukset eivät juuri haittaa urheiluhallin muuta harjoitustoimintaa, eivätkä sulje yläkertaa, vaan ne sijoitetaan päiväaikaan ja lomittain muiden käyttäjien kanssa.

Lasten ja nuorten osalta Kupittaan urheiluhallin käyttö on maksutonta, mutta hinnaston mukaan aikuisten osalta menisi hallin käytöstä maksu.

Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus on Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun, Yrkeshögskolan Novian, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Humanistisen ammattikorkeakoulun sekä Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhteinen tutkimuskeskus. Liikuntapalvelukeskus näkee lasten liikunta-aktiivisuuden ja motoristen taitojen tutkimuksen erittäin ajankohtaisena aiheena. Tutkimuksen avulla voidaan saada tärkeää tietoa myös liikuntatoimen liikkumaan aktivoinnin tueksi. Liikuntapalvelukeskus kannattaa lämpimästi tutkimuksen tukemista ja esittää, että tutkimukseen osallistuvat saavat tilan käyttöön maksutta.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Kupittaan urheiluhallin tilat maksutta Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskukselle ”Lasten liikunta- ja motoriset taidot” -osatutkimuksen toteuttamiseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus
tiedAhola Kaija
tiedHaaga Susanna
tiedLaakso Sanna
tiedPyöli Ismo


Liitteet:

Liiklk § 130
Liite 1:Anomus