Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12912.11.20138

9653-2013 (002, 032)

Vapaalippujen myöntäminen uimalaitoksiin perusopetuksen 1.-luokkalaisille

Tiivistelmä: -

Liiklk § 129

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Sivistystoimialan perusopetuksen tulosalue on lähettänyt 15.10.2013 liikuntalautakunnalle anomuksen vapaalippujen myöntämisestä perusopetuksen 1. vuosiluokan oppilaille.

Liite 1Anomus

Sivistystoimialan perusopetuksen tulosalue esittää, että liikuntalautakunta myöntää 10 ilmaista uintilippua kaikille 1. luokan päättäville oppilaille. Sivistystoimiala/ perusopetus hoitaisi asiaan liittyvät käytännön toimenpiteet.

Aiemmin tällä lautakuntakaudella (29.8.2013 § 103) liikuntalautakunta on myöntänyt vapaalippuja esiopetuksessa oleville lapsille. Edellisillä lautakuntakausilla myös 1.-luokkalaisille on myönnetty vapaalippuja. Vapaalippukäytäntö on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Vapaalippujen myötä lasten uimataidon oppimista ja uintiharrastusta on pystytty tukemaan merkittävästi.

Lasten uimataidon oppiminen on liikuntatoimelle tärkeä yhteiskunnallinen tavoite. Säännöllinen totuttautuminen vesielementtiin tukee uimataidon oppimista. Jo lapsena omaksuttu liikunnallinen elämäntapa ja tutustuminen vesiliikuntaan tukevat lapsen liikunnallista elämää.

Liikuntapalvelukeskus näkee perusopetuksen tulosalueen esityksen 10 vapaalipusta kannatettavana. Esitys tukee liikuntatoimen strategisia tavoitteita lasten liikunnallisen elämäntavan omaksumisesta ja tukemisesta. Lisäksi se tukee uimalaitosten yhteiskunnallista tehtävää uimataidon opettamisessa. Lipuilla tulee päästä sisään vain maksavan aikuisen seurassa. Toimintamalli tukee näin myös perheiden yhteistä tekemistä.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa 10 vapaalippua kaikille turkulaisten koulujen 1. luokan päättäville oppilaille. Vapaalipulla pääsee Impivaaran, Lausteen, Petreliuksen ja Paattisten uimahalleihin sekä Samppalinnan ja Kupittaan maauimaloihin. Vapaalippua vastaan lapsi pääsee uimalaitokseen maksutta sisään maksavan aikuisen seurassa. Toimintakäytäntö on voimassa toistaiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSivistystoimiala, perusopetus
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna
tiedNummi Oskari
tiedRinne Outi


Liitteet:

Liiklk § 129
Liite 1:Anomus