Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4512.03.20138

188-2013 (056)

Paavo Nurmi -keskuksen toiminta-avustus 2013

Tiivistelmä: -

Liiklk § 45

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 13.11.2012 § 124 tämän avustusmuodon avustusperiaatteet ja 22.1.2013 § 12 määrärahan vuodelle 2013. Määrärahaa on varattu 30 000 €.

Avustuksen jakoperusteissa todetaan, että yhdistyksen tulee toimittaa vuoden 2012 hyväksytyt toimintakertomus, tuloslaskelma, tase ja tilintarkastuskertomus sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013. Lisäksi yhdistyksen tulee toimittaa tiivistetty selvitys avustuksen käytöstä. Avustus maksetaan, kun sen edellytyksenä olevat liitteet on toimitettu liikuntapalvelukeskukseen. Liitteet on toimitettava viimeistään kuuden (6) kuukauden kuluessa päätöspäivästä.

Paavo Nurmi -keskuksen vuoden 2012 toimintakertomus ja tilinpäätösasiakirjat ovat valmistumassa, mutta eivät ole vielä käytettävissä. Toimintaa on toteutettu vuoden 2012 toimintasuunnitelman mukaisesti ja erillinen tiivistelmä yhdistyksen viime vuoden tärkeimmistä aktiviteeteista.

Liite 1Tiivistelmä vuoden 2012 toiminnasta

Toimintasuunnitelmassa vuodelle 2013 todetaan toiminnan tavoitteista seuraavaa:

- Paavo Nurmi- keskus on arvostettu ja näkyvä asiantuntija sekä luotettava ja haluttu asiantuntijakumppani liikuntaan, terveyteen, kuntoon ja hyvinvointiin liittyvässä tutkimuksessa, tiedonvälityksessä sekä palvelutoiminnassa. Terveysliikunnan osa-aikainen professuuri sijoittuu Paavo Nurmi -keskukseen ja tehtävän viranhoito on täytetty. Liikunnan ja terveyden kehitystoiminnan suunnitelmista voidaan poimia maininnat mm. osallistumiset EVIVA- hankkeeseen sekä Liikunnan liikennevalot -konseptiin. Paavo Nurmi -keskuksen päivitetty tavoite eli visio: ”PNK on liikuntalääketieteellisen alan tunnustettu edelläkävijä”.

Muutama poiminta visiosta 2013:

- PNK on paikallisesti näkyvin ja valtakunnallisesti yksi kymmenestä näkyvimmistä liikunnan tuottaman terveyden ja hyvinvoinnin rakentajista

- PNK verkostoituu päämäärätietoisesti kaikessa toiminnassaan ja tekee jatkuvaa yhteistyötä muiden liikuntalääketieteen keskusten kanssa ja on keskeinen yhteistyötä eteenpäin vievä voima

- PNK kohdentaa tutkimus- ja palvelutoimintansa erityisryhmiin ja painopistealueille, joiden sisältöä arvioidaan säännöllisesti, mahdollisimman suuren kohdeyleisön ja terveyshyödyn saavuttamiseksi

- PNK parantaa jatkuvasti asiakastyytyväisyyttä ja toimintansa laatua kuuntelemalla sekä sisäisiä että ulkoisia vaikuttajia. PNK:n toimintatavat tarjoavat malleja muillekin terveysliikunnan kanssa työskenteleville.

Tutkimuksen painopisteet vuonna 2013 ovat:

1.    Terveyttä edistävä liikunta

2.    ExUrhot – ikääntyvien entisten huippu-urheilijoiden terveystutkimus

3.    Liikunta- ja urheiluvammojen tutkimus.

Tutkimustoiminnan lisäksi Paavo Nurmi -keskus tekee koulutus- ja tiedonvälitystoimintaa, fyysisen kunnon ja terveyden mittaamiseen ja parantamiseen liittyvää palvelutoimintaa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää 30.000 €:n vuosiavustuksen Paavo Nurmi -keskuksen kannatusyhdistys ry:lle.

Avustus maksetaan tililtä 474100 24153 50052, kun em. liitteet on toimitettu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Alanen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Asian esitteli liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen.

Jakelu

tiedPaavo Nurmi -keskuksen kannatusyhdistys ry
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 45
Liite 1:Tiivistelmä vuoden 2012 toiminnasta