Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 13.12.2012 13

64-2012 (056)

Tiedonanto kansainvälisten tapahtumien avustusten toteutumisesta v. 2012

Tiivistelmä: -

Liiklk §

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt avustusperiaatteet ja -määrärahat kuluvalle vuodelle kokouksissaan 24.1.2012 § 13 ja 14.2.2012 § 22. Hyväksyttyjen jakoperiaatteiden mukaan liikuntapalvelukeskus antaa liikuntalautakunnalle tiedonannon kerran vuodessa kansainvälisten tapahtumien maksatuksista.

Kansainvälisten tapahtumien avustuskohteista on päätetty liikuntalautakunnassa 17.4.2012 § 46. Kohteita hyväksyessään lautakunta päätti muutaman tapahtuman kohdalla ehdollisesta avustuksen maksatuksesta. Eurosport Floorball Tournament (EFT) jäi sekä vuonna 2010 että 2011 avustuksetta liian vähäisen kansainvälisyysasteen vuoksi. Myös tällä kertaa hakemuksessa ilmoitettiin osallistuvien joukkueiden olevan Suomen lisäksi vain Ruotsista. Myöskään Turun Keilaliiton Senior Open ei onnistunut vuonna 2011 houkuttelemaan kilpailuunsa osallistujia kuin kahdesta edellä mainitusta maasta. Tämän lisäksi hakijoista Turun Ju-jutsuseura ilmoitti järjestävänsä suurleirin, jossa kansainvälisten osallistujien määrä oli vielä 17.4.2012 mennessä vahvistumatta. Minimitavoitteeksi lautakunta asetti kahden ulkomaalaisen osallistujamaan edustuksen saamisen tapahtumiin. Edellä mainituista kohteista EFT:n osallistujamaat olivat aikaisempien vuosien tavoin vain Suomi ja Ruotsi. Kaksi muuta mainittua tapahtumaa houkuttelivat osallistujia myös kotimaan ulkopuolelta vähintään minitavoitteen verran. Näin olleen EFT jää ilman avustusta. Keilaliitolle ja Ju-jujutsuseuralle avustukset voidaan maksaa, kunhan ne ensin toimittavat tarvittavat tositteet liikuntapalvelukeskukseen.

Jalkapallon Aura Cupin osalta lautakunta siirsi päätöksenteon joulukuuhun todeten, että mikäli määrärahaa on vielä jakamatta, voidaan tuolloin harkita onko kyseessä sellainen tapahtuma, jota voitaisiin avustaa.

Vuodelle 2012 kansainvälisten tapahtumien avustamiseen varattiin käytettäväksi 43 000€. Osa kohteista on vielä maksamatta, mutta kun ne ennakkotietojen mukaan toteutuvat täysimääräisesti, avustusmäärärahaa jää jäljelle 1412,74€.

Liite 1Vuoden 2012 aikana maksetut kansainvälisten tapahtumien avustukset

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää merkitä asian tiedokseen.

TiedoteEhdotus hyväksyttiin.

 Moisaner ja Mäenpää esteellisiä.


Liitteet ja oheismateriaalit:

Liiklk § 13
Liite 1:Vuoden 2012 aikana maksetut kansainvälisten tapahtumien avustukset