Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 13.12.2012 16

65-2012 (056)

Avustus kansainväliseen toimintaan

Tiivistelmä: -

Liiklk §

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Kansainvälisten tapahtumien avustuskohteista on päätetty liikuntalautakunnassa 17.4.2012 § 46. Kokouksessa liikuntalautakunta totesi, että mikäli määrärahaa on vielä loppuvuodesta jakamatta, voidaan tuolloin harkita voitaisiinko hakijana ollut jalkapallon Aura Cupia avustaa. Avustusperiaatteisiin on kirjattu, että vuosittain avustettaviksi kohteiksi hyväksytään vain yksi tapahtuma/laji. Useampana peräkkäisenä vuotena jalkapallon osalta on anottu avustusta kahteen tapahtumaan, Ystävyyskaupunkiturnaukseen ja Aura Cupiin. Näistä kahdesta tapahtumasta Ystävyyskaupunkiturnausta on tuettu varsinaisessa hakuvaiheessa mutta myös Aura Cupia on avustettu vuoden loppuun mennessä kansainvälisistä avustusmäärärahoista jääneillä varoilla.

Vuodelle 2012 kansainvälisten tapahtumien avustamiseen varattiin käytettäväksi 43 000€. Osa kohteista on vielä maksamatta, mutta kun ne ennakkotietojen mukaan toteutuvat täysimääräisesti, avustusmäärärahaa jää jäljelle 1412,74€.

TPS:n Aura Cup keräsi kesä-heinäkuun vaihteessa Turkuun lähes 2000 jalkapalloa ikäluokissa -99, -00, -01 ja -02 pelaavaa lasta. Osallistujista vajaa sata oli Liettuasta, Venäjältä ja Virosta. Tyttöjoukkueille ei kuluneena vuonna saatu valitettavasti sarjoja täyteen. Tapahtuma on kerännyt viimeisinä vuosina aiempaa vähemmän ulkomaisia osanottajia. Esimerkiksi Ystävyyskaupunkiturnauksessa osallistujia oli n. 700, joista noin kolmannes oli ulkomaisia. Aura Cup voidaan tästä huolimatta luokitella kansainväliseksi lasten tapahtumaksi, jolla kokonaisuudessa on suuri osanottajamäärä.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää kansainvälisten tapahtumien avusta TPS Juniorijalkapallo ry:lle 1412,74€.

TiedoteEhdotus hyväksyttiin.

 Moisander esteellinen.