Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 13.12.2012 5

13662-2012 (011)

Muutokset liikuntatoimen organisaatiossa 1.1.2013 alkaen

Tiivistelmä: -

Liiklk §

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

Vapaa-ajan toimiala aloittaa tammikuussa 1.1.2013 osana koko kaupungin toimintamuutosta.

Liite 1Turun kaupungin uusi toimialamalli

Liite 2Vapaa-aikatoimialan perusrakenne

Keskeisin vapaa-aikatoimialan ensimmäisen vaiheen muutos on hallinnon yhdistyminen toiminnallisesti vuoden 2013 alusta lukien.

Liikuntapalvelukeskus muuttuu 1.1.2013 liikunnan palvelualueeksi, nuorison, kirjaston ja museon sekä soveltuvin osin myös orkesterin ja teatterin tapaan.

Tässä yhteydessä on tarkoituksenmukaista järjestää myös liikuntatoimen organisaatiota uudelleen seuraavasti:

Hallinto-osaston siirtyessä vapaa-aikatoimialaan sen alaisena liikuntatoimessa ollut varaus- ja asiakaspalveluyksikkö (4 htv) tulee sijoittaa liikuntapaikkaosastolle. Näin yhteistyö varaus- ja asiakaspalvelun sekä liikuntapaikkojen käytön ja kunnossapidon kesken tiivistyy entisestään.

Tässä yhteydessä tulee liikuntapalveluiden asiakaspalvelua laajentaa myös Impivaaran uimahalliin, jossa tällä hetkellä toimii 1 + 5 asiakaspalvelijaa siten, että molemmista toimipisteissä (Kupittaa + Impivaara) tulee olla tarjolla asiakkaille yhdenmukaiset (esim. korttimyynti ja neuvontapalvelut).

Tässä yhteydessä asiakaspalveluesimiehelle siirretään myös joitakin vapaa-aikatoimen talouspäälliköksi siirtyvän, nykyisen liikuntatoimen hallintopäällikön tehtäviä. Näin asiakaspalveluesimiehen nimikettä ja palkkausta tulee tarkistaa vastuiden kasvun myötä vuoden 2013 alusta.

Liikuntatoimessa on tällä hetkellä kolme liikuntasuunnittelijaa, joiden työpanoksesta n. 2 htv:ta keskittyy liikuntaolosuhteiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Noin 1 htv käytetään järjestöliikunnan tarpeisiin. Liikuntaolosuhteisiin kiinnittyvät suunnittelijat (2) on tässä yhteydessä tarkoituksen mukaisinta sijoittaa liikuntapaikkaosastoon.

Liikuntapaikkaosaston tehtäväalue laajenee näin varaus- ja asiakaspalveluyksiköllä (4 htv) sekä liikuntapaikkasuunnittelulla (2 htv). Tämä vastuunalueen laajentaminen tulee huomioida vuoden 2013 alussa, kun vapaa-aikatoimen palvelualueiden ns. osastopäällikkötason palkkoja harmonisoidaan.

Liikuntalautakunnan johtosäännön (kv 23.1.2012) mukaan on lautakunnan toimivallassa päättää Liikuntapalvelukeskuksen organisaatiosta.

Tehtävät muutokset otetaan huomioon uutta liikunnan palvelualueen toimintaohjetta kirjoitettaessa ensi vuoden aikana.

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä esitetyt tehtäväalueiden siirrot liikuntatoimen osastojen kesken.

TiedoteEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet ja oheismateriaalit:

Liiklk § 5
Liite 1:Turun kaupungin uusi toimialamalli
Liite 2:Vapaa-aikatoimialan perusrakenne