Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 13.11.2012 1

9699-2012 (065)

Sähkötekniset työt 1.12.2012 (tavoite) - 30.11.2014

Tiivistelmä: -

Liiklk §

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, liikuntapalvelukeskus, työnjohtaja Jukka Virtanen ja järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku 25.10.2012:

Liikuntalautakunta päätti 11.9.2012 § 100 valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan liikuntapalvelukeskuksen sähkötekniset työt ja, että hankintapäätös tuodaan liikuntalautakunnan päätettäväksi myöhemmin.

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt 17.9.2012 päivätyllä tarjouspyynnöllä Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen toimeksiannosta tarjouksia liikuntapalvelukeskuksen sähköteknisistä töistä ajalle 1.12.2012 (tavoite) – 30.11.2014, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin kahdella (2) vuodella, ajalle 1.12.2014 – 30.11.2016 (optio). Optiossa on kyse tilaajan oikeudesta ei velvollisuudesta.

Hankinnan arvonlisäverottomaksi arvioksi on arvioitu noin 45 000 euroa / vuosi. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

Liikuntapalvelukeskuksen sähköteknisiin töihin kuuluvat mm. liikuntapaikkojen ja – hallien ajanotto-, tulospalvelu- ja äänentoistojärjestelmien toiminnoista ja huolloista vastaaminen. Lisäksi kyseessä oleviin töihin kuuluvat liikuntahallien, ulkoilu- ja kuntoreittien ja kenttien valaistushuoltotyöt, kastelu- ja lumetusjärjestelmien sekä liikuntapalvelukeskuksen sähkötoimisten jäänhoitokoneiden huollot. Sähköteknisistä töistä noin 90 % on huolto- ja korjaustöitä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnasta ilmoitettiin Hilma-ilmoituskanavalla 18.9.2012 ja tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Turun kaupungin Internet-sivuilla samana päivänä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankintaan esitetyistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista julkaistaan yhteenveto viimeistään 2.10.2012 ja samassa yhteydessä ilmoitetaan myös mahdolliset muutokset tarjouspyyntöön. Hankintaan ei esitetty kysymyksiä eikä tarjouspyyntöön tullut tarkentavia muutoksia.

Annettuun määräaikaan, 16.10.2012 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat: Ennorex Oy, Lemminkäinen Talotekniikka Oy, Maintpartner Oy, Sähkömeri Oy, Sähköpoint Oy ja Turun Sähköpalvelu Oy.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajien kelpoisuuden arvioinnissa todettiin, että kaikki tarjoajat täyttävät tässä hankintamenettelyssä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistamista ja tarjousten vertailua koskeviin vaiheisiin pääsevät vain niiden tarjoajien tarjoukset, jotka läpäisevät hyväksytysti tarjoajien kelpoisuutta koskevan arvioinnin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten hintavertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjouksen valinta

Valintaperusteeksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan tuntihinnaltaan halvin.

Tarjoaja Tuntihinta € (alv 0 %)
Ennorex Oy 32,50
Sähkömeri Oy 34,00
Sähköpoint Oy 38,00
Lemminkäinen Talotekniikka Oy 38,25
Maintpartner Oy 50,11
Turun Sähköpalvelu Oy 65,00

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyin perustein, että liikuntapalvelukeskuksen sähköteknisten töiden palveluntuottajaksi valitaan ajalle 1.12.2012 – 30.11.2014 halvimman tarjouksen antanut Ennorex Oy tarjoamallaan 32,50 euron arvonlisäverottomalla tuntihinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja muutoksenhakuohjeet tiedoksi.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella

TiedoteEhdotus hyväksyttiin.