Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6622.05.20127

11661-2011 (654)

Liikuntalautakunnan lausunto Samppalinnan uimastadionin teknisen peruskorjaushankkeen selvityksestä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 66

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasuunnittelija Soile Varpio

Tilakeskus pyytää lausuntoa liikuntalautakunnalta Tilakeskuksen johdolla laaditusta Samppalinnan uimastadionia koskevasta peruskorjaushankkeen selvityksestä 14.5.2012 mennessä. Selvityksen laatimiseen ovat osallistuneet Tilakeskus, liikuntapalvelukeskus ja Tilaliikelaitos. Lisäksi kuultiin Museokeskusta.

Samppalinnan maauimala on rakennettu v. 1955 ja se on nyt kokonaisvaltaisen teknisen peruskorjauksen tarpeessa. Peruskorjauksen tarveselvitys hyväksyttiin liikuntalautakunnassa 18.10.2011 § 131. Tekninen peruskorjausselvitys tehtiin huomioiden em. tarveselvitys.

Tekninen peruskorjaus sisältää altaiden ja allastasojen uusimisen, sisätilojen kunnostamisen, kulunvalvontajärjestelmän uusimisen sekä LVIAS-tekniikan ja vedenkäsittelyjärjestelmän uusimisen. Teknisen peruskorjauksen yhteydessä tehdään vähäisiä toiminnallisia muutoksia, jotka parantavat turvallisuutta ja esteettömyyttä. Korjaustyöhön pitää varata vähintään yksi lämmin kausi tarkoittaen, että uimala on suljettu korjauksien johdosta koko vuoden. Teknisen peruskorjauksen suunnittelu on käynnistettävä mahdollisimman nopeasti.

Teknisen peruskorjauksen kustannus uusimalla ja kunnostamalla altaan nykyiset rakenteet on 4 898 000 euroa. Mikäli altaan peruskorjaus tehdään teräsaltaalla, on kokonaiskustannus 200 000 euroa suurempi, eli 5,1 Meur. Teräsallas on huoltovapaampi ja lisäkustannus tulisi katettua varsin nopeasti käyttökulujen alentumisena. Mikäli Samppalinnan uimastadion peruskorjataan suunnitellun mukaisella investoinnilla, on peruskorjatun uimastadionin vuokrataso 41 497,50€/kk ja 497 970,00€/v. Nykyisen vuokrasopimuksen mukainen bruttovuokra Samppalinnan uimastadionista on 25 028,22 €/kk ja 300 338,64 €/v. Hyväksymällä peruskorjaushankkeen selvityksen, hallintokunta sitoutuu omalta osaltaan hankkeen vuokrakustannusten maksamiseen.

Liite 1Teknisen peruskorjaushankkeen selvitys 10.4.2012

Liikuntapalvelukeskus esittää, että:

Liikuntalautakunta esittää lausuntonaan, että se osaltaan hyväksyy esitetyn selvityksen Samppalinnan uimastadionin teknisestä peruskorjauksesta. Liikuntalautakunta haluaa lisäksi korostaa esteettömyyden ja turvallisuuden parantamista sekä sujuvan asiakaspalvelun mahdollistamista ja mahdollisuutta ottaa huomioon altaan pidennys täysimittaiseksi kilpailualtaaksi. Liikuntalautakunta haluaa korostaa korjauksen pikaista aikataulua.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esittää lausuntonaan Tilakeskukselle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn selvityksen Samppalinnan uimastadionin teknisestä peruskorjauksesta. Liikuntalautakunta haluaa lisäksi korostaa esteettömyyden ja turvallisuuden parantamista sekä sujuvan asiakaspalvelun mahdollistamista ja mahdollisuutta ottaa huomioon altaan pidennys täysimittaiseksi kilpailualtaaksi. Liikuntalautakunta haluaa korostaa korjauksen pikaista aikataulua.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKeskushallinto, tilakeskus


Liitteet:

Liiklk § 66
Liite 1:Teknisen peruskorjaushankkeen selvitys 10.4.2012