Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6722.05.20128

622-2012 (061)

Jäänhoitokoneen hankinta

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunta on valtuuttanut hankinnan kilpailuttamisen 24.1.2012 § 9 ja hankinnalle on kaupunginjohtajan lupa. Jäänhoitokoneesta on saatu tarjoukset Prorink International Oy:ltä, Rkk-ice Oy:ltä ja Engo GmbH:lta. Hankittavan jäänhoitokoneen sijoituspaikka on Impivaaran jäähalli, Eskonkatu 1, 20320 Turku. Jäänhoitokone ehdotetaan hankittavaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneelta Rkk-ice Oy:ltä kokonaishintaan 135500 € (alv 0 %).

Liiklk § 67

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Karolus Haarte 16.4.2012:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Turun kaupungin Liikuntapalvelukeskuksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia tarjouspyynnöllä 19.3.2012 (622–2012) jäänhoitokoneesta. Hankinnan kohteena on yksi (1) akkukäyttöinen vaihtovirtatekniikkaan perustuva jäänhoitokone tarvikkeineen.

Hankintailmoitus julkaistiin Internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi 19.3.2012. Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavilla Internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 18.1.2010 Turun kaupungin Internet-sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Annettuun määräaikaan, 10.4.2012 kello 11.00, mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: Prorink International Oy, Rkk-ice Oy ja ENGO GmbH.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Kaikkien tarjoajien todettiin täyttävän tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavalta jäänhoitokoneelta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjouspyynnön kohdassa 1 ilmoitetaan, että jäänhoitokoneen vähimmäisvaatimukset on esitetty tarjouslomakkeella, liitteessä 1. Tarjouslomakkeella kohdassa 3 on lueteltu kaikki jäänhoitokoneen ehdottomat vaatimukset. Tarjoajan oli rastitettava kohtaan kyllä, mikäli kyseisessä kohdassa vaatimus täyttyy.

ENGO GmbH ei ole rastittanut ehdottomien vaatimusten kaikkia kohtia, vaan jättänyt kaksi kohtaa rastittamatta.

Tarjouspyynnön kohdassa 1.3 edellytetään, että tarjouksessa tulee ilmoittaa voimassa olevan huollon kokonaishinta euroina per tunti.

ENGO GmbH on antanut tarjouslomakkeelle huollon kokonaishinnan virheellisessä muodossa.

ENGO GmbH ei ole osoittanut täyttävänsä kaikkia hankintamenettelyssä tarjouspyynnölle asetettuja vähimmäisvaatimuksia, ja se tulee näin ollen sulkea tarjouskilpailusta.

Tarjouspyynnön kohdassa 12 edellytetään, että jäänhoitokone tulee toimittaa enintään kaksikymmentä (20) viikkoa tilauksesta.

Prorink International Oy ei ole osoittanut täyttävänsä kaikkia hankintamenettelyssä tarjouspyynnölle asetettuja vähimmäisvaatimuksia, ja se tulee näin ollen sulkea tarjouskilpailusta.

Rkk-ice Oy tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailua ei suoritettu, koska vain Rkk-ice Oy täytti ainoana tarjokkaista tarjoajalle ja tarjouspyynnölle asetetut vaatimukset.

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Jäänhoitokone on tarkoitus hankkia korvaamaan vuosimallia 2002 oleva jäänhoitokone. Suunnitelman mukaan koneen hankinnan taloudellinen vaikutus on vuositasolla n. 20.000 euroa ja se katetaan käyttötalouteen varatulla määrärahalla.

Esitän, että

- ENGO GmbH suljettaan tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjouspyynnölle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Prorink International Oy suljettaan tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjouspyynnölle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Rkk-ice Oy:ltä hankitaan 1 kpl OLYMPIA-EISBÄR Electric– merkkinen jäänhoitokone kokonaishintaan 135500 € (alv 0 %)sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Kone rahoitetaan Turun kaupungin ja Kuntarahoitus Oyj:n kanssa solmitun leasingrahoitussopimuksen mukaisesti.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että

- ENGO GmbH suljettaan tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjouspyynnölle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Prorink International Oy suljettaan tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjouspyynnölle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Rkk-ice Oy:ltä hankitaan 1 kpl OLYMPIA-EISBÄR Electric – merkkinen jäänhoitokone kokonaishintaan 135500 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Kone rahoitetaan Turun kaupungin ja Kuntarahoitus Oyj:n kanssa solmitun leasingrahoitussopimuksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedEngo GmbH
tiedProrink International Oy
tiedRkk-ice Oy
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedHaarte Karolus
tiedLaakso Sanna
tiedMäkynen Ilkka