Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta6922.05.201210

66-2012 (056, 021)

Oikaisuvaatimus Turun kaupungin liikuntalautakunnan päätökseen 17.4.2012 § 45 hylätä Turun Weikot Keilailu ry:n projektiavustusanomus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 69

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Turun Weikot Keilailu ry on tehnyt 2.5.2012 oikaisuvaatimuksen Turun kaupungin liikuntalautakunnan päätökseen 17.4.2012 § 45 hylätä Turun Weikot Keilailu ry:n projektiavustusanomus. Oikaisuvaatimus on tehty kirjallisesti määräajassa ja se täyttää muutenkin laissa sille asetetut vaatimukset. 

Vaatimus:

Turun Weikot Keilailu ry vaatii asian uudelleen käsittelyä ja päätöksen perustelua.

Liite 1                                   Turun Weikot Keilailu ry:n oikaisuvaatimus

 

Hallintolain 45 § mukaan päätös on perusteltava. Perusteluissa on ilmoitettava, mitkä seikat ja selvitykset ovat vaikuttaneet ratkaisuun sekä mainittava sovelletut säännökset. Päätöksen perustelut voidaan jättää esittämättä, jos:

 

1) tärkeä yleinen tai yksityinen etu edellyttää päätöksen välitöntä antamista;

2) päätös koskee kunnallisen monijäsenisen toimielimen toimittamaa vaalia;

3) päätös koskee vapaaehtoiseen koulutukseen ottamista tai sellaisen edun myöntämistä, joka perustuu hakijan ominaisuuksien arviointiin;

4) päätöksellä hyväksytään vaatimus, joka ei koske toista asianosaista eikä muilla ole oikeutta hakea päätökseen muutosta; taikka

5) perusteleminen on muusta erityisestä syystä ilmeisen tarpeetonta.

Perustelut on kuitenkin 2 momentissa tarkoitetuissa tilanteissa esitettävä, jos päätös merkitsee olennaista muutosta vakiintuneeseen käytäntöön.

Asia tulee käsitellä vaatimuksen osalta uudelleen, koska hallintolaki edellyttää päätöksen perustelemista. Oikaisuvaatimusta käsitellessään liikuntalautakunta on sidottu niihin vaatimuksiin, joita oikaisuvaatimuksessa esitetään.

Liikuntalautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 24.01.2012 § 175 projektiavustusten jakoperiaatteet. Hyvän hallinnon periaatteisiin kuuluu päätöksenteon johdonmukaisuus. Samanlaisissa tapauksissa asia on ratkaistava samalla tavalla.

 

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasuunnittelija Soile Varpio:

Liikuntalautakunnan 24.1.2012 § 13 hyväksymissä avustusperiaatteissa todetaan, että avustuksen tavoitteena on tukea kunnan ja järjestön yhteistoiminnallisia liikunnan edistämisen hankkeita, uudenlaisten toimintamallien aloittamista sekä yhteiskunnallisesti merkittävää liikunnanedistämistyötä. Lisäksi todetaan, että projektiavustuksella tuetaan:

1. Urheilu- ja liikuntaseuran toiminnan elvyttäminen ja laajentaminen

a.Tuetaan uusia toimintamalleja, joilla seuran ja kaupungin liikuntatoimen

vuorovaikutusta ja kumppanuutta tai seuran toiminnan laatua voidaan parantaa

b.Urheilu ja liikuntaseurojen lasten ja nuorten harrastemuotoisen, ns. matalan kynnyksen liikuntatoimintojen lisääminen

 

2.Liikunnallisesti passiivisten aktivointi

a. Tuetaan hankkeita, joilla aktivoidaan vähän liikkuvia lapsia, nuoria, aikuisia ja ikääntyneitä osallistumaan säännölliseen liikuntatoimintaan.

Liikuntalautakunnan päätöksessä 17.4.2012 § 45 Turun Weikot Keilailu ry:n projektiavustushakemus hylättiin perustellen päätöstä: ”Toiminta tähtää vahvasti valmennus- ja kilpailutoimintaan, eikä täytä projektiavustuksen kriteeriä lasten ja nuorten harrastemuotoisen liikunnan lisäämisestä tai passiivisten aktivoinnista.” Tällä vedotaan kohtaan 1b ja 2a.

Turun Weikot Keilailu ry:n projektiavustusanomus koskee valmennustoiminnan kehitysprojektia, jonka tarkoituksena on käynnistää 13–16-vuotiaille junioreille intensiivinen keilailuvalmennusryhmä, joka tähtää kilpailutoimintaan. Lajiharjoitukset ovat kolmesti viikossa ja lisäksi oheistreenit kerran viikossa. Mukaan otetaan 5-10 vähän keilannutta nuorta. Kilpaileminen aloitetaan heti taitojen kartuttua. Turun Weikot Keilailu korostaa oikaisuvaatimuksessaan, että heidän hakemuksensa on kohdistettu jakoperusteeseen 1a. Keilailun ensimmäisenä sinettiseurana he ovat tekemässä valmennustoiminnan saralla pioneerityötä ja luomassa uudenlaista toimintamallia keilailu-urheilun parissa ja näin myös parantamassa seuran toiminnan laatua.

Avustusperusteiden kohdassa 1a mainituilla uusilla toimintamalleilla ja seuran toiminnan laadun parantamisella on tarkoitettu yhteiskunnallisesti merkittävää liikunnanedistämistyötä ja seuran toimimisen kannalta merkittäviä asioita. Seuratoiminnan laadulla on lähtökohtaisesti tarkoitettu seurakehittämisen prosesseja, jotka parantavat laajasti koko seuran toimintaedellytyksiä. Laatu on monisäikeinen käsite, jota ei ole avattu periaatteissa tarkemmin. Laatu-käsitteellä voidaan tarkoittaa hallinnollisen ja yhteisöllisen laadun lisäksi seuran urheilullisen toiminnan laatua. Kohta on siis tulkinnanvarainen. Avustusperusteissa ei myöskään lue, etteikö kohdassa 1a mainitut uudet toimintamallit ja seuran toiminnan laadun parantaminen voisi koskea valmennustoimintaa tai kilpailuun tähtäävää toimintaa.

Tämän vuoksi on katsottava, että Turun Weikot Keilailu ry:n projektiavustusanomus täyttää avustuskriteerit kohdan 1a osalta. Liikuntapalvelukeskus esittää, että kuluina hyväksytään valmennus-, väline- ja markkinointikulut sekä tilavuokrat, mutta ei kilpailumaksuja tai kilpailumatkoja ja että seuraa avustetaan 30 % hyväksytyistä kustannuksista.

 

ILMOITETUT KUSTANNUKSET JA ULKOPUOLISTEN RAHOITTAJIEN TULOT

HYV. KUST. JA TULOT €

AVUSTUS-%

AVUSTUS €

 

 

 

 

 

 

Turun Weikot Keilailu ry

Kausi 2012-2013:

 

 

 

 

 

Valmentajakorvaukset

1700

1700

 

 

 

Tilavuokrat

3700

3700

 

 

 

Välinehankinnat

500

500

 

 

 

Matkakulut

2250

 

 

 

 

Markkinointi/tiedotus

100

100

 

 

 

Majoitus ja ruokailu

 

 

 

 

 

matkoilla

3800

 

 

 

 

YHT:

12050

6000

30

1 800,00

 

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

Ehdotus        Liikuntalautakunta päättää kumota 17.4.2012 § 45 tekemänsä päätöksen siltä osin kun se koskee Turun Weikot Keilailu ry:n projektiavustusanomuksen hylkäämistä ja päättää myöntää Turun Weikot Keilailu ry:lle projektiavustuksen, joka on 30 % hyväksytyistä kustannuksista ja maksimissaan 1800 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Weikot Keilailu ry
tiedLaakso Sanna
tiedMäkynen Ilkka


Liitteet:

Liiklk § 69
Liite 1:Turun Weikot Keilailu ry:n oikaisuvaatimus