Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2314.02.20128

63-2012 (056)

Muutos vammaisavustaja-avustuksen periaatteisiin

Tiivistelmä: -

Liiklk § 23

Liikuntapalvelupäällikkö vs. Päivi Ekdahl:

Liikuntalautakunta päätti 24.1.2012 § 13 vuoden 2012 vammaisavustaja-avustuksen jakoperiaatteet. Avustusmuodon jakoperiaatteisiin on syytä tehdä muutamia tarkennuksia.

Vammaisavustaja-avustus on kohdennettu tapa tukea erityisryhmien lapsia ja nuoria ja näin edistää yhdenvertaisuuslain toteutumista. Avustusta jaetaan liikuntaa järjestävien erityisryhmien yhdistysten lisäksi urheilu- ja liikuntaseuroille. Avustus onkin kannustanut erityisesti urheilu- ja liikuntaseuroja järjestämään liikuntatoimintaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Avustusmuodon avulla tavoitellaan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikille turkulaisille lapsille ja nuorille liikuntakyvystä riippumatta.

Vammaisavustaja-avustus on aloitettu pilottikokeiluna syksyllä 2009 ja sen jälkeen avustusta on myönnetty joka syys- ja kevätkausi. Avustus jaetaan kolmen avustusluokan mukaan. Vammaisavustaja-avustuksen tuki on ollut varsin niukka toiminnan vaatimiin erityisjärjestelyihin nähden. Yhden vammaisavustajan vaativaa toimintaa on tuettu 50 €/kausi, enemmän kuin yhden avustajan vaativaa toimintaa 150 €/kausi ja vähintään kolme avustajaa ja ainakin joka toisella osallistujalla avustajan vaativassa toiminnassa tuki on ollut 250 €/kausi. Avustajan hankkiminen ulkopuolelta mm. avustajakeskuskelta maksaa vähintään 7 € tunnilta, jolloin tämänhetkinen avustus ei kata avustajakuluja.

Oheismateriaali 1Liiklk 24.1.2012 § 13 avustusten periaatteet vammaisavustaja-avustuksen osalta

Esitän, että avustusluokkien tuki nostetaan seuraavasti: Ryhmä I 100 €/kausi, ryhmä II 200 €/kausi ja ryhmä III 300 €/kausi. Muilta osin jakoperiaatteet säilyvät ennallaan.

Edellisen vuoden hakijamäärillä ja uusilla tukisummilla vuoden 2012 vammaisavustaja-avustuksen kustannukset olisivat 5000 €. Lisäksi odotettavissa on, että muutamat uudet toimijat aloittavat erityistä tukea vaativien lasten ja nuorten liikuntatoiminnan.

Liikuntajohtajan varahenkilö, järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä vammaisavustaja-avustuksen avustusluokiksi vuodelle 2012 Ryhmä I 100 €/ kausi, ryhmä II 200 €/kausi ja ryhmä III 300 €/kausi. Muilta osin vammaisavustaja-avustuksen jakoperiaatteet säilyvät ennallaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedLaakso Sanna