Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1024.01.201210

658-2012 (065)

Liikuntapalveluiden ohjauksen ja valvonnan kilpailutuksen käynnistäminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 10

Liikuntapalvelupäällikkö vs. Päivi Ekdahl:

Turun liikuntapalvelukeskus tarjoaa eri-ikäisille turkulaisille maksuttomia tai edullisia liikuntapalveluita. Nuorille on tarjolla maksuton Poweraction –tuote. Työikäisiä aktivoi liikkumaan Leidit liikkeellä ja Hikinen tusina -tuotteet. Lisäksi liikuntapalvelukeskus koordinoi suksi- ja luistinvuokraamo- sekä kuntosalitoimintaa. Palveluiden suunnittelu, koordinointi ja markkinointi tapahtuvat liikuntapalvelukeskuksen toimesta ja ohjaus ja valvonta hankitaan ulkopuoliselta palvelun tarjoajalta. Palveluiden hankinnan kokonaishinta vuoden aikana on noin 50 000 € ja summa on varattu liikkumaan aktivoinnin ja omatoimiliikunnan budjettiin. Korvauksen enimmäishinta määräytyy ohjauksen/ valvonnan vaativuuden mukaan:

Taso I, 15 €/ tunti.

Työ sisältää valvontaa, opastusta ja aktiivista asiakaspalvelua.

Taso II, 25 €/ tunti.

Ohjaaja hallitsee liikunnan ohjauksen perusteet. Työ vaati tavoitteellisen tuntisuunnitelman. Ohjaajalla on lajituntemusta sekä kykyä soveltaa lajia aloittelijoille sopivaksi sekä kykyä huomioida yksilöt ryhmässä.

Taso III, 35 €/ tunti.

Ohjaajalla on liikunnanohjaukseen soveltuva koulutus tai pitkä työkokemus alalta. Työ vaatii tavoitteellisen tuntisuunnitelman, kykyä soveltaa liikuntaa erityisryhmille ja eritasoisille liikkujille sekä kykyä huomioida yksilölliset erityistarpeet.

Hankinta- ja logistiikkakeskus valitsee hankintamenettelyn ja hoitaa kilpailuttamisen ja sopimusten tekemisen liikuntapalvelukeskuksen toimeksiannon perusteella. Hankinta- ja logistiikkakeskus valmistelee tarjoajien kelpoisuudelle asetettavat vaatimukset ja tarjouksen valintaperusteet yhdessä liikuntapalvelukeskuksen kanssa.

Liikkumaan aktivointi ja omatoimiliikunnan –osasto anoo liikuntalautakunnalta lupaa saada käynnistää sopimuskaudeksi 1.9.2012 - 31.5.2013 liikuntapalveluiden ohjauksen ja valvonnan kilpailutusprosessin yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan vuoden 2012 aikana liikuntapalveluiden ohjauksen ja valvonnan sopimuskaudelle 1.9.2012 - 31.5.2013. Hankintapäätös tuodaan liikuntalautakunnan päätettäväksi myöhemmin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus