Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta15614.12.20118

14176-2011 (032)

Liikuntapaikkojen vuoden 2012 hinnasto

Tiivistelmä: -

Liiklk § 156

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Impivaaran uimahallin avautumisen seurauksena liikuntatoimen tuoterakenteeseen tulee muutoksi, jotka edellyttävät tiettyjen tuotteiden ja hintojen muuttamista.  Samassa yhteydessä esitetään muutettavaksi joitakin vuoden aikana hinnastossa havaittuja epäkohtia. Hinnasto tulisi voimaan esityksen mukaan 1.2.2012.

Seniorikortin voimassaoloaikaa lyhennetään 6 kuukauteen ja sen hinnaksi esitetään 20 euroa. Impivaaran avautumisen yhteydessä siirrytään käyttämään liikuntakortin sijaan ranneketta, jonka asiakas lunastaa itselleen. Rannekkeen hinnaksi esitetään 7 euroa.

Lisäksi esitetään, että työttömille tarkoitettua 6 kk liikuntakorttia myydään myös kuntoutustukea saaville ja kuntoutustukea saavat kuuluvat jatkossa myös alennusryhmää.

Kaupungin sisäinen liikuntasalien ja kenttien käyttö muuttuisi maksuttomaksi.

Poikkeuksen muodostavat uimahallit ja kuntosalit, joiden käytöstä esitetään perittäväksi normaali hinnaston mukainen nettohinta. Kaupungin henkilöstön uinti- ja kuntosalikäyntejä ei enää laskutettaisi vaan hallintokuntia ohjattaisiin liikuntarahan käyttöön. Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen käytön maksuttomuus säilyisi kuitenkin Samppalinnan maauimalassa.

Uimalaitosten johtaja Oskari Nummi:

Uimahalli hinnastojen rakenteisiin tehtäviä muutoksia ja korjauksia:

Impivaaran uimahallin porttijärjestelmä on määritelty rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa ja toteutettu sen mukaisesti. Kaikki liikuntatilojen käyttäjät kulkevat uimahalliin pääportin läpi ja porttiin ohjelmoidaan ne tuotteet jotka velotetaan rannekkeelta. Kun rannekkeeseen on ladattu useita eri tuotteita, portti ei osaa valita useiden tuotteiden joukosta oikeaa tuotetta vaan se ohjelmoidaan siten, että veloitetaan aina halvin hinta.

Impivaaran uimahallin hinnastoon määriteltiin, että 3. kerroksen tilauskuntosalille pääsisi pelkällä kuntosalihinnalla, mutta käytännössä tämä ei ole mahdollista siinä tapauksessa, jos asiakkaalla on samaan aikaan myös uintituotteita ladattuna rannekkeelle. Tästä syystä kuntosalien erillinen hinta ja tuote tulee poistaa ja kuntosalien käyttöoikeus tulee sisällyttää kaikkien tuotteiden hintaan.

Kertamaksun ja 10 kerran latauksen välinen hintaero yhtenäistetään kaikissa tuotteissa siten, että 10 kerran latauksessa asiakkaan saama hyöty kertamaksuihin verrattuna on kahden kertamaksun suuruinen.

Impivaaran uimahallin kertamaksuhinnat, jotka sisältävät uintimaksun ja kaikkien kuntosalien käytön yleisöaikoina ovat: aikuinen 7,50 €, ale-ryhmät 5,00 €, lapset 3,00 €. Vastaavasti 10 kerran latausten hinnat ovat: aikuinen 60,00 €, ale-ryhmät 40,00 € ja lapset 24,00 €.

Vesijumppien kertamaksu säilyy samana eli 3,50 eurona, mutta kymmenen kerran latauksen hinta lasketaan 28,00 euroon.

Kuntosalien käyttö on mahdollista myös lasten hinnalla yli 15-vuotiaiden osalta, joten lasten hinta sisältää myös kuntosalin käyttöoikeuden, jos lapsi on yli 15-vuotias.

Kaikkien uimahallien osalta pyyhkeen sekä uima-asun vuokrahinta yhtenäistetään kaikissa toimipaikoissa samaksi, jatkossa hinta tulee olemaan 2,00 euroa / pyyhe tai uima-asu.

Uimahalleista tulee myös poistaa kellonaikaa sidotut hinnat ja jatkossa uinnin hinta tulee olla sama kellonaikaan katsomatta. Muutos toteutetaan siten, että alennettu hinta poistetaan ja niin sanottu normaalihinta jää voimaan.

30 kerran latauksia tehdään todella harvoin ja nyt kun 10 kerran latauksen etu kertamaksuihin verrattuna kasvaa voidaan 30 kerran latauksen erillinen hinta jättää pois. Asiakas voi ladata yhdellä kerralla halutessaan niin monta kymmentä latausta kun haluaan.

Seuratoiminnassa kilpailujen kohdalla allasvuokrahinnat ovat käytössä myös siinä tapauksessa, että kilpailut järjestetään alle 20-vuotialle. Eli kilpailutoiminnasta perittävät allas/tilavuokrat ovat samat toiminnan sisällöstä huolimatta.

Seurojen toiminnassa määritelty hinnasto on voimassa niiden henkilöiden osalta, jotka osallistuvat säännölliseen toimintaan vastuuhenkilön johdolla vakituisina harjoitusvuoroina. Seurojen tulee toimittaa näistä henkilöistä tarvittavat tiedot liikuntapalvelukeskukseen ennen jokaisen kauden alkua ja nämä tiedot tulee pitää ajan tasalla kauden aikana. Väärinkäytökset johtavat tämän oikeuden menettämiseen määräajaksi. Seurojen harjoituskortit ovat henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa eteenpäin. Jokaisesta seurarannekkeesta tulee maksaa ensimmäisellä kerralla rannekkeen lunastusmaksu 7,00 euroa.

Seurojen järjestämä kurssimuotoinen toiminta uimahalleissa ei kuulu seurakorttitoimintaan vaan näissä tapauksissa seurojen järjestämille kursseille tulevien henkilöiden tulee maksaa normaalihinta sisään tullessaan.

Hinnastossa oleva vanha solarium hinta poistetaan, koska tätä palvelua ei ole enää saatavana.

Uimakouluhinnoissa oleva erillinen +50 % hinta ulkopaikkakuntalaisilta tulee poistaa ja jatkossa hinta on sama kaikille asiakkaille asumispaikkakunnasta riippumatta. Uimakouluihin otetaan ensisijaisesti turkulaisia.

Koululaisten ja päiväkotiryhmien uimahallikäyttö on ollut tähän mennessä eriarvoista eri toimipaikoissa ja eri asiakasryhmille. Käytäntö tulee yhtenäistää siten, että jatkossa kaikkien uimahallien ja uimaloiden käytöstä peritään opetustoimelta ja varhaiskasvatukselta sisäisesti lasten hinta asiakaskäyntien mukaisesti olemassa olevien hintojen mukaisesti paitsi Samppalinnan maauimalassa.

Liite 1                                  Vuoden 2012 hinnasto

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä valmistelutekstissä olevat periaatteet, liitteenä olevan vuoden 2012 hinnaston ja että hinnasto tulee voimaan 1.2.2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli liikuntajohtajan varahenkilö, järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku.

Jakelu

tiedAaltonen Markku
tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedKoljonen Timo
tiedLaakso Sanna
tiedLehmusvuori Juha
tiedPyöli Ismo
tiedVanne Markku
tiedVirtanen Jukka


Liitteet:

Liiklk § 156
Liite 1:Liikuntapaikkojen hinnasto