Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 129 18.10.2011 7

11712-2011 (002, 011)

Liikuntatoimen sopimusohjaus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 129

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuusto päätti 26.4.2004 § 105, että palvelutoimessa otetaan käyttöön sopimusohjausjärjestelmä ja ympäristötoimessa kehitetään tilaaja-tuottaja -järjestelmää. Sopimusohjausjärjestelmässä apulaiskaupunginjohtajat vastaavat strategisten palvelusopimusten valmistelusta kaupunginhallitukselle. Sopimusohjaus on jo käytössä peruspalvelulautakunnassa, kulttuurilautakunnassa, varhais- ja opetuslautakunnassa sekä lukio- ja ammattiopetuslautakunnassa.

Toimielimet esittävät luonnoksen strategisesta palvelusopimuksesta (SPS) talousarvioesityksen yhteydessä. Keskeisimmät strategisen palvelusopimuksen tavoitteet nostetaan toimielimen talousarviotavoitteiksi. Talousarvion hyväksymisen jälkeen kaupunginhallitus vahvistaa järjestämisvastuussa olevien toimielimien kanssa strategisen palvelusopimuksen. Strategisessa palvelusopimuksessa asetetaan tulos- ja kehittämistavoitteet palvelukokonaisuuksittain. Sopimusten seuranta ja raportointi tapahtuu talousarvion toteutumisseurannan sekä tilinpäätöksen yhteydessä. Raportoinnilla todennetaan ohjelmista ja talousarviosta jalkautuvien tavoitteiden toteutuminen toimielimessä.

Liikuntatoimen sopimusohjausjärjestelmän osapuolet on kuvattu liitteessä 1.

Liikuntatoimen sopimusohjausmalli on kaksitasoinen. Strateginen palvelusopimus ja palvelutuotantosopimus laaditaan kaupunginvaltuuston vahvistaman asukkaiden hyvinvointiohjelman mukaisesti jaettuna ikäryhmiin lapset ja nuoret, työikäiset ja seniorit. Strateginen palvelusopimus valmistellaan tilaajan ja tuottajan yhteisellä asiantuntemuksella ja saatetaan kaupunginhallituksen päätettäväksi liikuntalautakunnan käsittelyn jälkeen.

Valtuuston talousarviopäätöksen ja kaupunginhallituksen vahvistuksen jälkeen tilaaja ja tuottaja laativat yhdessä ehdotuksen strategisen palvelusopimuksen konkretisoimiseksi palvelutuotantosopimukseksi. Sopimuksen allekirjoittavat liikuntalautakunnan pj. ja liikuntajohtaja tilaajana ja tulosaluejohtajat tuottajina. Palvelutuotantosopimuksessa määritellään keinot tavoitteiden saavuttamiseksi ja sovitaan palvelutuotteiden saatavuudesta, laadusta, hinnasta ja suoritemääristä.

Liite 1sopimusohjausmalli

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi liikuntatoimen sopimusohjausmallin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Liiklk § 129
Liite 1:Sopimusohjausmalli