Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 133 18.10.2011 11

8219-2011 (061)

Kelaleikkurin hankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 133

Tuoteryhmäpäällikkö Teija Ravea-Unkuri 30.8.2011:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on 30.6.2011 pyytänyt Liikuntapalvelukeskuksen toimeksiannosta tarjouksia kunnossapitoyksikön käyttöön tulevasta Kelaleikkurista jalkapallokenttien leikkuu- ja hoitotyöhön.

Hankinta alittaa kansallisen kynnysarvon.

Annettuun määräaikaan, 15.8.2011 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat Oy Hako Ground & Garden Ab ja Hankkija-Maatalous Oy.

Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen:

Tarjoajien kelpoisuuden tarkastuksessa todettiin, että molemmat tarjoajat täyttivät tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu tarjoajien tasapuolisen kohtelun vaatimuksen sekä yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden edellyttävän tarjousten olevan tarjouspyynnön mukaisia. Hankintayksikön tulee siten hylätä sellaiset tarjoukset, jotka eivät vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia.

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

Tarjouspyynnössä oli ilmoitettu, että omia sopimusehtoja ei voi esittää tarjouksessa ja että Toimittaja suorittaa kaikki takuunalaiset korjaukset ilman veloitusta osista tai työstä.

Tarjouspyyntöön oli liitetty omat takuuehdot ja ilmoitettu, että tarjous ei sisällä automaattisesti takuuaikaisia huoltoja ja / tai niiden varaosia sekä ellei asiakas suorita huoltoja itse, huoltosopimus pitää tehdä erikseen.

Edellä esitetyin perustein Oy Hako Ground & Garden Ab:n tarjous on tarjouspyyntöä vastaamaton ja se tulisi hylätä.

Hankkija-Maatalous Oy:n tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu:

Tarjousvertailua ei suoritettu, koska saatiin ainoastaan yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous.

Ehdotan, että Oy Hako Ground & Garden Ab:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana ja Kelaleikkuri hankitaan Hankkija-Maatalous Oy:ltä kokonaishintaan 22.008,68 € (alv 0 %) Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen

Nyt hankittavana oleva kelaleikkuri on alustavasti hyväksytty Liikuntatoimen käyttösuunnitelmassa vuodelle 2011.

Uusi kelaleikkuri korvaa vuosimallia 2003 olevan Toro Ground Pro 2000 leikkurin, joka tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti myydään Hankkija-Maatalous Oy:lle 2845,53 eurolla.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusPäätän, että Oy Hako Ground & Garden Ab:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana ja Kelaleikkuri hankitaan Hankkija-Maatalous Oy:ltä kokonaishintaan 22.008,68 € (alv 0 %) Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti. Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHankkija Maatalous Oy Agrimarket
tiedOy Hako Ground & Garden Ab
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna