Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 131 18.10.2011 9

11661-2011 (654)

Tarveselvitys Samppalinnan uimastadionin peruskorjauksesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 131

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / Liikuntasuunnittelija Soile Varpio:

Liikuntalautakunta on merkinnyt Samppalinnan uimastadionin peruskorjaushankkeen liikuntatoimen peruskorjaushankelistalle, joka on viimeksi käsitelty ja hyväksytty liikuntalautakunnassa 15.3.2011 § 42. Kaupunginhallitus käsittelee talousarvion marraskuussa ja kaupunginvaltuusto vahvistaa sen marras-joulukuussa.

Tilakeskuksen ohjeiden mukaan kaikista investointikohteista tehdään tarveselvitys, jonka käyttäjähallintokunta hyväksyy. Tilakeskus päättää hankesuunnitelman tilaamisesta.

Samppalinnan maauimala on tullut käyttöikänsä päähän. Paikanpäällä tehdyn katselmuksen mukaan uimastadion vaatii peruskorjauksen. Maauimala on rakennettu 1953. Uimalan rakenteessa on useita puutteita; rakenteiden eristys ei toimi, mm. toimistotiloihin valuu vettä sekä allasrakenteiden ulkopinnoissa on hometta. Rakenteelliset puutteet nostavat tilan käyttökustannuksia ja laskevat tilan tehokkuutta. Ilman laajaa peruskorjausta uimala ei ole tulevaisuudessa käyttökelpoinen. Tilaliikelaitos on tilanomistajana nostanut rakenteelliset ja tekniset puutteet esiin ja myös itse esittänyt peruskorjauksen tarvetta. Peruskorjauksen yhteydessä voidaan samalla parantaa toiminnallisia puutteita esim. esteettömyyteen liittyen.

Nyt esiteltävä liikuntapalvelukeskuksen tarveselvitys perustuu Samppalinnan uimastadionin huollosta vastaavan työnjohdon, erityisryhmien liikuntapalveluvastaavan sekä kioskin vuokralaisen määrittelemiin tarpeisiin. Tarveselvityksestä käy ilmi ne toiminnalliset tarpeet, jotka uimalaa käyttävät tahot ovat tuoneet esiin omien toimintojensa pyörittämisen kannalta. Selvityksessä käydään läpi peruskorjauksen tarpeellisuus, toiminnan kuvaus, tilan yhteiskäyttö, kuvaus muutoksesta sekä hankkeen aikataulu. Tarveselvityksessä ei oteta tarkemmin kantaa teknisiin ja rakenteellisiin puutteisiin tai korjaustarpeisiin. Peruskorjauksen tekninen selvitys tehdään hankesuunnitelmassa.

Liite 1Tarveselvitys

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy Samppalinnan uimastadionin peruskorjausta varten tehdyn tarveselvityksen käsitellyksi ja esittää tilakeskukselle, että tämä ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin hankesuunnitelman laatimiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKeskushallinto, tilakeskus


Liitteet:

Liiklk § 131
Liite 1:Tarveselvitys