Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 114 13.09.2011 7

13734-2010 (056)

Projektiavustuksen II-jako

Tiivistelmä: -

Liiklk § 114

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasuunnittelija Soile Varpio:

Liikuntalautakunnan vuoden 2011 avustusmäärärahasta on varattu 25.1.2011 § 21 projektiavustukseen 25 000 €. Liikuntalautakunta on hyväksynyt avustuksen periaatteet 25.1.2011 § 19, niin että avustuksia käsitellään kaksi kertaa vuodessa. Liikuntalautakunta on sitonut määrärahaa seuraavasti: 12.4.2011 § 56: Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry 5 000 €, I-jako 12.4.2011 § 57: 11 266,75 €.

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry on ilmoittanut luopuvansa Nuoret seuratoimijoina Turussa -hankkeesta. Hankkeen laadukas toteuttaminen ei ollut mahdollista avustusosuuden pienennyttyä.

Liite 1Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ilmoitus

Määrärahaa on siis jäljellä 13 733,25 €.

Jakoperiaatteiden mukaan avustusta myönnetään hankkeeseen, joka on uutta tai uudestaan aloitettua toimintaa ja joka pyrkii pysyvyyteen. Hankkeen tavoitteena tulee olla säännöllinen, vähintään kerran viikossa toteutuva liikuntasuoritus. Avustus on kertaluonteinen ja myönnetään pääsääntöisesti vuodeksi kerrallaan.

Liikuntapalvelukeskukselle on jätetty seuraavat II-jakoa koskevat anomukset:

1. Turun Seudun Reumayhdistys ry

Turun AMK:n opiskelijoiden toteuttamat painonhallintaryhmät reumasairaille, sisältäen ravitsemustietoa, vesivoimistelua ja kuntosaliharjoittelua. Kaksi kahdeksan kerran kurssia. Ei täytä projektiavustuksen kriteeriä säännöllisestä liikuntatoiminnasta.

2. F-United Turku ry

Seura kuuluu toiminta-avustuksen piiriin.

3. Turun A-Kilta ry

Päihdeongelmista eroon pyrkivien jäsenten ja vapaaehtoistyöntekijöiden saaminen säännöllisen liikunnan pariin, lajeina sähly, keilaus ja vesijumppa. Saanut avustusta vastaavantyyppiseen toimintaan vuonna 2009 Liik.ltk 16.6.2009 § 143, sekä vuonna 2007 Liik.ltk. 20.6. § 167. Yhdistys on laajentanut toimintaansa ottamalla mukaan säännöllisen sählyryhmän.

4. Turun Urheiluliitto ry

Pyörätuoli/tuolizumban järjestäminen liikuntarajoitteisille ja heikkojalkaisille. Toiminta on uutta koko Turun alueella, ja kohderyhmänä on Turun ja lähialueiden liikuntarajoitteiset. Seuralla on yhteyksiä vammaisurheilujärjestöön ja -liittoon.

5. Turku Somaliland Community ry

Liikuntaryhmä maahanmuuttajanuorille, joilla ei ole harrastuksia. Toiminta-aika on lokakuusta joulukuuhun kaksi kertaa viikossa. Toinen liikuntaryhmä on tarkoitettu aikuisille maahanmuuttajille. Sen toiminta-aika on tammikuusta huhtikuuhun kerran viikossa.

6. Turun Ju-jutsuseura ry

Perheiden aktivoiminen liikkumaan yhdessä kamppailulajien parissa. Harjoitukset järjestetään yhdessä lapsille ja aikuisille, jolloin arempikin lapsi uskaltaa jäädä harjoittelemaan, ja samalla kyyditsijä saa osallistua lajin harjoituksiin.

7. Turun Ju-jutsuseura ry

CombatX! fysiikkaryhmien käynnistäminen kamppailulajeihin aloittamisen helpottamiseksi. Kohderyhmä yli 15-vuotiaat. Toimintaa järjestetään 4 kertaa viikossa eri teemoilla, jotka ovat kuntopotkis, kahvakuulaurheilu ja Xfit-kuntopiiriharjoittelu. Toiminta ei täytä kriteeriä säännöllisen viikoittaisen liikuntasuorituksen toteutumisesta, sillä osallistuminen ei vaadi sitoutumista.

8. Lounais-Suomen MS-yhdistys - Sydvästra Finlands MS-förening r.y.

Uuden lajin, melonnan, ottaminen yhdistyksen liikuntalajiksi. Aluksi kahden tunnin melontakoulu, jonka jälkeen melontavuoro kerran viikossa ajalla 6.6.–12.9.

9. Turun Seudun Nivelyhdistys ry

Kävelykurssin järjestäminen nivelrikkoisille ammattilaisen ohjaamana. Kurssilla pyritään hyvään ryhtiin, oikeaan askellukseen, tasapainon ja ponnistamisen harjoitukseen. Toiminta-aika 4.10.2011–31.5.2012.

10. Turun Seudun Nivelyhdistys ry

Uuden liikuntaryhmän, keilailun, aloittaminen nivelrikkoisille. Toiminta-aika 8.9.2011–31.5.2012.

11. Lavatanssiseura Sekahaku ry

Tanssi on hauska harrastus -hanke 4–6-vuotiaille. Tanssileikkejä ja rytmiikkaharjoituksia musiikin avulla. Toiminta-aika 15.9.–1.12.2011 Puolalan koululla yhteensä 10 kertaa.

12. Lavatanssiseura Sekahaku ry

Let’s dance -hanke 18–30-vuotiaille, jonka järjestää Sekahaun nuorten club Soda. Tanssiopetusta perinnetansseista latinotansseihin. Toiminta-aika 31.8.–7.12.2011 Cygnaeuksen koululla.

13. Turun Seudun Hengitysyhdistys ry

Salonkitanssiryhmän järjestäminen fyysisen kunnon ja motorisen toimintakyvyn parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. Avoin ryhmä sovellettua tanssia, joka sopii niin hengitys- kuin sydänsairauksia sairastaville.

14. Handbollsföreningen ÅIFK rf

”Puoli joukkuetta” -hankkeen tavoitteena on edistää käsipallon harrastuneisuutta maalivahtikoulutuksen avulla. Käytäntö on osoittanut, että joukkueen kohtalo on usein maalivahdista kiinni, jolloin yli 10 pelaajan harrastaminen voi loppua siihen, ettei joukkueeseen löydy maalivahtia. Samalla seura järjestää lapsiaan kyyditsemään tuleville aikuisille liikuntatoimintaa, kuten sauvakävelyä ja jumppaa lasten harjoitusten ajan.

Liitteessä 2 on jakoehdotus. Liikuntapalvelukeskus esittää, että lasten ja nuorten toiminnan osalta avustusta jaetaan 50 % ja aikuisten osalta 30 % hyväksytyistä nettokustannuksista. Nettokustannukset lasketaan vähentämällä hyväksytyistä menoista mahdolliset ulkopuolisilta rahoittajilta saadut tulot. Osa anomuksista koskee vain syyskautta. Periaatteissa todetaan, että toiminnan tulee pyrkiä pysyvyyteen ja että avustus myönnetään pääsääntöisesti vuodeksi kerrallaan. Anotuissa lyhyemmissä hankkeissa on osoitettavissa väylä harrastuksen jatkamiseen seurassa, joten liikuntapalvelukeskus esittää näiden hankkeiden hyväksymistä. Lisäksi liikuntapalvelukeskus esittää, että Turun Seudun Reumayhdistys ry:lle ja Turun Ju-jutususeura ry:n CombatX-hankeelle ei myönnetä avustusta, sillä jakoperiaatteiden mukaan toiminnan tulee olla uutta tai uudestaan aloitettua ja pyrkiä pysyvyyteen ja tavoitteena tulee olla säännöllinen vähintään kerran viikossa toteutuva liikuntasuoritus. F-United Turku ry ohjataan hakemaan toiminta-avustusta.

Liite 2Jakoehdotus

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää projektiavustusta 9 990,14 € liitteen 2 jakoehdotuksen mukaan. Määrärahaa jää jäljelle 3 743,11 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Alanen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedanojaseurat
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 114
Liite 1:Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ilmoitus
Liite 2:Jakoehdotus