Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 106 23.08.2011

7230-2011 (061)

Impivaaran uimahallin kuntosalilaitehankintapäätöksen valtuutus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 106

Uimalaitosten johtaja Oskari Nummi

Hankinnan kilpailutuksen valmistelussa tapahtuneiden vastoinkäymisten vuoksi hankintapäätöksen tekemisen aikataulu on tiukka. Impivaaran uimahallin kuntosalilaitteiden hankinnan kokonaishinta ylittää EU-kynnysarvon selvästi ja tämän vuoksi liikuntalautakunnalta pyydettiin jo kesäkuisessa kokouksessa 14.6.2011 valtuutus kilpailutuksen käynnistämisestä. Hankinnasta jätettiin myös ennakkoilmoitus www.hankintailmoitus.fi sivustolla 22.6.2011.

Hankinnan arvioitu kokonaiskustannus on n. 200 000 euroa ja hankinta on jaettu neljään osatarjoukseen. Osatarjous 1 pitää sisällään kaikkien kuntosalien aerobiset laitteet, osatarjous 2 pitää sisällään ison 2krs. yleisökuntosalin varustamisen painopakka- ja vipuvarsilaitteilla ym. välineillä, osatarjous 3 pitää sisällään 3krs. tilauskuntosalin yleiseen käyttöön soveltuvat painopakkalaitteet ym. välineet ja osatarjous 4 pitää sisällään tilauskuntosaliin sijoitettavat soveltavan liikunnan kuntosalilaitteet. Osatarjouksissa on määritelty laitteiden ominaisuus- ym. vaatimukset. Hankinta päätös tehdään vertailemalla osatarjouksia keskenään seuraavien kriteerien mukaan 60p. hinnasta, 20p takuuajasta ja 20p huoltohinnasta. Vertailuun pääsee mukaan vain ne toimittajat, jotka täyttävät kaikki kilpailutuksessa määritellyt ehdot sekä osatarjouksissa määritellyt vaatimukset.

Kuntosalilaitevalmistajien välineiden valmistaminen ja toimittaminen vaatii aikaa, joten on tärkeää että kilpailutuksen jälkeen toimittajat saavat päätöksen mahdollisimman nopeasti kilpailutuksen päättymisen jälkeen. Liikuntalautakunnan kokous, jossa päätös voitaisiin aikaisintaan tehdä, on vasta 18.10.2011. Tämän jälkeen tulisi vielä odottaa valitus- ja odotusaika 22 pv, jolloin laitetoimittajien toimitusaika alkaisi vasta marraskuun puolella. Uimahallin on tarkoitus aueta yleisölle helmikuun aikana. Laitetoimittajille olisi näin ollen liian vähän aikaa tilata ja toimittaa tuotteet.

Itse kilpailutus käynnistetään 23.8.2011 ja tarjoukset tulee toimittaa 16.9.2011 mennessä.

Kiireinen aikataulu puolestaan nostaa hankintakustannuksia ja sulkee myös osan toimittajista ulos kilpailusta. Kiristyneen aikataulun vuoksi olisi tarpeellista antaa kilpailutuksen jälkeinen päätöksentekovaltuutus liikuntajohtajalle. Päätösehdotuksen liikuntajohtajalle laitetoimittajien valinnasta tekee Turun kaupungin hankinta ja logistiikkakeskus yhteistyössä Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen kuntosalityöryhmän kanssa. Lautakunta voi ottaa Liikuntajohtajan päätöksen käsittelyyn tarvittaessa 18.10.2011 kokouksessaan. Liikuntatoimen johtosäännön mukaan liikuntajohtajalla on oikeus tehdä ostosopimukset lautakunnan vahvistamissa rajoissa ja lautakunnan hyväksymien ohjeiden mukaan.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää valtuuttaa Liikuntajohtajan tekemään hankintapäätöksen ja allekirjoittamaan hankintasopimuksen Impivaaran uimahallin kuntosalilaitteiden hankinnasta hankinta- ja logistiikkakeskuksen suorittaman kilpailutuksen perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedRavea-Unkuri Teija
tiedSiren Antti