Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 100 23.08.2011 6

9403-2011 (032, 643)

Turun Seudun Urheiluakatemian hinnanalennus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 100

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntatoimen perustehtävänä on edistää turkulaisten liikuntaa. Tästä syystä olemme harkinneet oikeaksi poistaa v. 2012 alusta muilta kaupungin yksiköiltä tähän asti perimämme tilavuokrat ja pääsymaksut. Asia tulee ratkaistavaksi v. 2012 hinnaston yhteydessä loppuvuodesta. Turun Seudun Urheiluakatemian osalta on perusteltua tehdä vastaava muutos jo syyskaudesta 2011 alkaen.

Turun Seudun Urheiluakatemia on oppilaitosten, urheilijoiden, urheilun lajiliittojen, urheiluseurojen, Turun kaupungin ja urheilun tukipalveluja tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto. Akatemian koordinointi- ja kehitysvastuu on Aurajoen lukiolla ja hanke on opetustoimen alaisuudessa. Turun Seudun Urheiluakatemia on Suomen Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia. Pääosa rahoituksesta tulee Turun kaupungilta opetustoimesta. Myös Olympiakomitea ja korkeakoulut rahoittavat osan toiminnasta.

Urheiluakatemiassa urheilee ja opiskelee yhteensä noin 300 urheilijaa toisella ja korkea-asteella. Lisäksi mukana toiminnassa on noin 200 perusasteen oppilasta. Korkea-asteen oppilaitoksista mukana ovat Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Åbo Akademi. Pääosa akatemiaurheilijoista on toisen asteen opiskelijoita eli urheilulukiolaisia ja ammattikoululaisia. Korkea-asteen urheilijoita on noin 40.

Liikuntalautakunnan päätöksen 21.5.2008 § 144 urheiluakatemialla on ollut alennetut hinnat halleissa ja Kupittaan urheiluhallissa. Urheiluakatemia varaa vuoroja palloiluhalleista (erityisesti Caribia Areena), Impivaaran jalkapallohallista, jäähalleista ja uimahalleista lähinnä aamuharjoitteluun. Vuorot ovat olleet maksuttomia. Kupittaan urheiluhallissa akatemiaurheilijat harjoittelevat aamuharjoitusten lisäksi iltapäivällä ja iltaisin. Urheiluhallissa harjoittelevat akatemiaurheilijoista erityisesti yleisurheilijat ja suunnistajat, mutta se on myös usean muun akatemialajin olennainen harjoittelupaikka. Lautakunnan päätöksen mukaisesti urheiluhallissa harjoittelu on ollut maksutonta klo 17 asti ja tämän jälkeen akatemian erikseen ilmoittamalle 40 yli 20-vuotiaalle urheilijalle hallin käytöstä on peritty 1 €/krt. Maksullista iltakorttia on käytetty vähäisesti; kevään 2011 aikana yhteensä noin 100 käyntiä.

Liikuntatoimen hinnastoa tarkistettiin 25.1.2011 § 9. Samassa yhteydessä päätettiin kumota aiemmat hinnanalennukset. Päätöksessä todettiin, että kaupungin sisäinen laskutus tullaan hoitamaan sopimusperusteisesti. Vähäisen tulon ja ison työmäärän takia ko. laskutuksesta ehdotetaan pääosin luovuttavan v. 2012.

Turku on kaupunkina sitoutunut urheiluakatemiatoimintaan. Urheiluakatemia tukee huipulle tähtäävien urheilijoiden valmentautumista ja opiskelua sekä perus- ja toisen asteen urheilijoiden kasvua urheilijan uralla. Toimiva urheiluakatemia on kaupungille imagotekijä.

Koska Urheiluakatemiassa osa urheilijoista on yli 20-vuotiaita, uuden hinnaston mukaisesti osa vuoroista olisi maksullisia. Liikuntapalvelukeskus esittää, että Turun Seudun Urheiluakatemian vuorot ovat maksuttomia kaikissa liikuntatoimen ylläpitämissä liikuntapaikoissa.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että Turun Seudun Urheiluakatemian vuorot ovat maksuttomia kaikissa liikuntatoimen ylläpitämissä liikuntapaikoissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Seudun Urheiluakatemia
tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedLaakso Sanna