Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 102 23.08.2011 8

9366-2011 (032, 643)

Turun AMK:n Taideakatemian anomus Samppalinnan maauimalan käytöstä 1.-17.10.2011

Tiivistelmä: -

Liiklk § 102

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia, Engineering Theatre AKHE (Venäjä) ja TIP Connection ry haluavat luoda Turkuun harvinaislaatuisen esityksen, jonka toteutuspaikkana on maauimala. Vedessä, sen pinnalla ja alla, tapahtuva esitys luo lokakuiseen iltaan uskomattoman mystisen tunnelman. ”Abduction of Europa” on yksi Turku 2011 -ohjelmahankkeista.

Esityksen tarinassa itse Zeus ja Eurooppa tavoittelevat toisiaan yli heidät erottavan meren. Abduction of Europa on nykyteatteria, joka yhdistelee visuaalisuutta, sirkusta ja erilaisia näyttämöelementtejä mytologiseen kehyskertomukseen. Erityislaatuinen puvustus yhdessä maagisen vesiympäristön kanssa näyttäytyy lähes futuristisena muotinäytöksenä.

Venäläinen AKHE ryhmä on erikoistunut erilaisten mekaanisten lavasteiden ja kojeiden käyttöön esityksissään. Abduction of Europassa nähdään n. 30 esiintyjää. Veden pinnalla ja yllä liikkuvat erilaiset nuket ja valotehosteet vievät katsojat surrealistiselle retkelle, joka ei hevin unohdu. Esitys sopii kaikenikäisille. Kielikään ei rajoita katsojakuntaa, koska esitys perustuu visuaalisuuteen. Esitys tapahtuu uima-altaassa, sekä uima-altaan takana olevassa rinteessä. Katsojat istuvat uimalan katsomossa. Esityksen katsomokapasiteetti on 400 henkeä/esitys. Abduction of Europa on merkittävä osa Turun kulttuuripääkaupunkitarjontaa syksyllä 2011.

Turun AMK pyytää vapautusta maauimalan vuokrahinnasta. Tapahtuman tuottaja, Turun AMK, osallistuu hankkeen järjestyskustannuksiin merkittävällä summalla, ja tapahtumalle budjetoidut lipputulot menevät myös hankkeen kustannuksiin. Tapahtuma ei tuota taloudellista voittoa. Turun AMK pyytää lupaa maauimalan käyttöön alla olevan tarkemman aikataulun mukaisesti.

Tapahtuma tarjoaa liikuntapalvelukeskukselle yhteistyökumppanin logonäkyvyyttä omassa markkinointimateriaalissaan. Tapahtuma vastaa alueen järjestyksenvalvonnasta ja siivouksesta, hankkii tarvittavat viranomaisluvat ja ottaa tapahtumalle vastuuvakuutuksen.

Esitysajat: ke 12.10. klo 19:00 / to 13.10. klo 19:00 / pe 14.10. klo 19:00 / la 15.10. klo 14:00 ja la 15.10. klo 19:00

Lippujen hinnat esityksiin: 10€ / 5€

Samppalinnan uimastadion oli tarkoitus sulkea 2.10.2011, joten esitysten järjestäminen ei aiheuta menetyksiä yleisöuintiin eikä kilpauimareille ja vesipallolle. Esitysten aiheuttama kustannuslisäys liikuntapalvelukeskukselle on arviolta 3 500 euroa, joka tulee mielestäni periä esitysten järjestäjiltä.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää ”Abduction of Europa” esityksiin Samppalinna uimastadionin 3.10.-17.10.2011, edellyttäen, että tapahtuman järjestäjät  vastaavat alueen järjestyksenvalvonnasta ja siivouksesta, hankkii tarvittavat viranomaisluvat ja ottaa tapahtumalle vastuuvakuutuksen. Järjestäjien tulee maksaa Liikuntapalvelukeskukselle aiheuttamistaan lisäkuluista 3 500 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun AMK:n Taideakatemia
tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedKoljonen Timo
tiedLaakso Sanna