Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 103 23.08.2011 9

8218-2011 (061)

Minipyöräkuormaajan hankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 103

Tuoteryhmäpäällikkö Teija Ravea-Unkuri 16.8.2011:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on 30.6.2011 pyytänyt Liikuntapalvelukeskuksen toimeksiannosta tarjouksia liikuntapaikkojen hoitoon ja kunnostukseen tarkoitetusta nelivetoisesta runko-ohjatusta minipyöräkuormaajasta.

Hankinta on toteutettu avoimena menettelynä. Kysymyksessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta, josta on julkaistu hankintailmoitus 30.6.2011 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavissa Turun kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin internetissä Turun kaupungin sivuilla 8.8.2011. Annettuun määräaikaan, 15.8.2011 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat Kallioinen Yhtiöt/Artve Trading Oy (2 tarjousta) ja Volvo Construction Equipment Finland Oy.

Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen: Tarjoajien kelpoisuuden tarkastuksessa todettiin, että molemmat tarjoajat täyttivät tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen: Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailu: Valintaperusteeksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin halvin hinta. Kokonaishinnaltaan halvimman tarjouksen 114.300 € (alv 0 %) antoi Volvo Construction Equipment Finland Oy.

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Nyt hankinnassa oleva minipyöräkuormaaja korvaa vuosimallia 1990 olevan pyöräkuormaajan, jota kuitenkin vielä toistaiseksi tullaan käyttämään kevyemmissä työtehtävissä.

Hankinta on hyväksytty liikuntatoimen vuoden 2011 käyttösuunnitelman hankintaohjelmassa ja hankinnalle on varattu rahat Kunnossapitoyksikön talousarvioon.

Uudella koneella tehtäviä töitä ovat mm.:

- kunto ja ulkoiluteiden hoito n. 100 km

- lumen ja eri materiaalien kuormaukset (latujen lumetustyöt)

- hiekkakenttien auraukset, hiekoitukset, lumenpoistot ja suolaukset

- kiinteistöjen hoitoauraukset, hiekoitukset ja harjaukset (p-paikat, käytävät, hallit ym.)

- nostotyöt

Esitän, että minipyöräkuormaaja hankitaan hinnaltaan halvimman tarjouksen antaneelta Volvo Construction Equipment Finland Oy:ltä kokonaishintaan 114.300 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että minipyöräkuormaaja hankitaan hinnaltaan halvimman tarjouksen antaneelta Volvo Construction Equipment Finland Oy:ltä kokonaishintaan 114.300 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKallioinen Yhtiöt / Artve Trading Oy
tiedVolvo Construction Equipment Finland Oy
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna
tiedRavea-Unkuri Teija