HOITO- JA YHTEISTYÖSOPIMUS                                                                         Liite 1 § 75

Sopijapuolet

Javenture Oy

(jäljempänä yhtiö)

PL 122

20781 KAARINA

Y-tunnus. 0858523-4

Yhteyshenkilö: Jukka Javanainen            

 

Turun kaupunki / Liikuntapalvelukeskus

(jäljempänä Kaupunki)

Blomberginaukio 4

20710 TURKU

Y-tunnus: 0204819-8

Yhteyshenkilö: Arto Sinkkonen

Sopimuksen tausta:

Yhtiö ja kaupunki tekevät Impivaaran liikuntakeskuksen keinonurmikentän aluetta koskevan maanvuokrasopimuksen. Maavuokrasopimuksen mukaisesti yhtiö rakentaa vuokra-alueelle liikuntakäyttöön soveltuvan ylipainehallin ja sitä palvelevia oheistiloja.

 

Sopimuksen tarkoitus:

Tällä sopimuksella sovitaan maavuokra-alueen hoito- ja ylläpitovastuista, kaupungin oikeudesta käyttää kenttää sekä muista asiaan liittyvistä yksityiskohdista.

 

Sopimusaika ja voimassaolo:

 

Tämä sopimus tulee voimaan heti, kun kummatkin sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja on voimassa syyskuun 30. päivään 2016 saakka, jolloin sopimus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Mikäli maavuokrasopimus kaupungin kanssa jatkuu ja edellytykset sopimuksen jatkamiselle on olemassa, jatketaan sopimusta maavuokrasopimusta vastaavaksi vuoteen 2046 asti.

SOPIMUSEHDOT:

Kaikista ylipainehallin ja huoltorakennusten suunnittelu-, lupa- ja rakentamiskustannuksista vastaa yhtiö.

Hallin hoito- ja ylläpitokuluista vastaa yhtiö. Yhtiö laskuttaa kaupungilta kesäkuukausien (n. 15.4 – 15.10) energiakustannukset (valaistus + ylipainepuhaltimet) kulutuksen mukaan sekä muuna tilavuokrana kaupungin yhtiöltä laskuttamat kentän ja ulkoalueiden hoidon vuosittaiset kustannukset. Energiakustannuksia kaupunki maksaa kulutuksen mukaan enintään 25.000 euroa/kausi. Edellä mainittu korvauksen enimmäismäärä sidotaan viralliseen elinkustannusindeksilukuun 2011:3=1804 (perusindeksi 1951:10=100). Vuosittaista korvauskattoa laskettaessa käytetään tarkastusajankohtaa edeltäneen joulukuun indeksilukua. Laskutusperusteena käytetään arvonlisäverottomia hintoja, joihin laskutuksen yhteydessä lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

 

 

Huoltorakennusten rakentamiskuluista sekä hoito- ja ylläpitokustannuksista vastaa yhtiö. Kuitenkin kesäkauden veden ja jäteveden kustannuksista vastaa kaupunki todellisten kustannusten mukaan.

 

Keinonurmen koneellisesta viikoittaisesta hoidosta (n.1h/vko) vastaa kaupunki ympärivuotisesti. Kesäkauden käytön edellyttämä valvonta ja siivous jäävät kaupungin vastuulle. Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien paikoitusalueiden ja niille johtavien ajoyhteyksien lumen poistamisesta ja talvihiekoituksesta. Kaupunki perii yhtiötä edellä mainituista palveluista omakustannushinnan.

 

Kentän nykyiset valaisinlaitteet jäävät paikalleen.

 

Kaupungilla on oikeus käyttää ylipainehallilla katettua kenttää ja sen huoltorakennuksia kesäkausina 15.4. – 15.10. Korvauksena kesäkauden käyttöoikeudesta kaupunki maksaa yhtiölle 50% kunakin vuonna perittävästä maavuokrasta. Kaupunki voi luovuttaa kesäkautena käyttövuoroja myös kolmannelle osapuolelle

 

Hallin kaupalliset oikeudet kuten lipunmyynti, kahvio/buffet markkinointi ja mainostaminen kuuluvat yhtiölle.

Mikäli hallin käyttö estyy kesäkaudella tulee yhtiön viipymättä saattaa halli kustannuksellaan käyttökuntoon. Mikäli halli ei ole käyttökunnossa 10 vuorokauden kuluessa käytön estymisestä yhtiö maksaa sopimussakkoa 2 000 €/alkava vko (alv 0%) kunnes halli on käyttökunnossa.

 

Hallin peruskorjauksista vastaa yhtiö, kuitenkin keinonurmen uusimisesta seuraavan kerran kustannuksista vastaa kaupunki 70%, yhtiö 30%, jatkossa 50/50. Uusimistarpeesta osapuolet sopivat yhdessä.

 

Yhtiö sitoutuu siihen, että hallin vuorojaossa ja taksapolitiikassa turkulaisseurat ovat ensisijaisia ja tasavertaisessa asemassa keskenään siten että tarvittaessa liikuntatoimi voi hyväksyä em. menettelytavat.

 

 

Mahdolliset erimielisyydet:

 

Mahdolliset tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisin neuvotteluin, mutta jos tässä ei onnistuta, erimielisyydet ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa..

Liitännäisyys muihin sopimuksiin:

 

Tämä sopimus kuuluu olennaisena osana sopimuskokonaisuuteen, jonka muodostavat tämän sopimuksen ohella kaupungin ja yhtiön välillä solmittava maanvuokrasopimus.

Sopimuskappaleet:

Tätä sopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.