Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 46 15.03.2011 12

178-2011 (056)

Avustus tutkimus- ja kehitystoimintaan: Paavo Nurmi -keskuksen avustus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 46

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 25.1.2011 § 18 tämän avustusmuodon avustusperiaatteet ja 25.1.2011 § 21 määrärahan vuodelle 2011. Määrärahaa on varattu 30 000 €.

Avustuksen jakoperusteissa todetaan, että yhdistyksen tulee toimittaa vuoden 2010 hyväksytyt toimintakertomus, tuloslaskelma, tase ja tilintarkastuskertomus sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2011. Lisäksi yhdistyksen tulee toimittaa tiivistetty selvitys avustuksen käytöstä. Avustus maksetaan, kun sen edellytyksenä olevat liitteet on toimitettu liikuntapalvelukeskukseen. Liitteet on toimitettava viimeistään kuuden (6) kuukauden kuluessa päätöspäivästä.

Paavo Nurmi -keskuksen vuoden 2010 toimintakertomus ja tilinpäätösasiakirjat ovat valmistumassa, mutta eivät vielä käytettävissä. Toimintaa on toteutettu vuoden 2010 toimintasuunnitelman mukaisesti. Toimintasuunnitelmassa 2010 todetaan toiminnan tavoitteista seuraavaa: PN-keskus on arvostettu ja näkyvä asiantuntija sekä luotettava ja haluttu asiantuntijakumppani liikuntaan, terveyteen, kuntoon ja hyvinvointiin liittyvässä tutkimuksessa, tiedonvälityksessä sekä palvelutoiminnassa. Perustettu terveysliikunnan osa-aikainen professuuri sijoittuu Paavo Nurmi -keskukseen ja tehtävän viranhoito on täytetty.

Paavo Nurmi -keskuksen päivitetty tavoite eli visio: ”PNK on liikuntalääketieteellisen alan tunnustettu edelläkävijä”. Muutama poiminta visiosta 2013:

- PNK on paikallisesti näkyvin ja valtakunnallisesti yksi kymmenestä näkyvimmistä liikunnan tuottaman terveyden ja hyvinvoinnin rakentajista

- PNK verkostoituu päämäärätietoisesti kaikessa toiminnassaan ja tekee jatkuvaa yhteistyötä muiden liikuntalääketieteen keskusten kanssa ja on keskeinen yhteistyötä eteenpäin vievä voima

- PNK kohdentaa tutkimus- ja palvelutoimintansa erityisryhmiin ja painopistealueille, joiden sisältöä arvioidaan säännöllisesti, mahdollisimman suuren kohdeyleisön ja terveyshyödyn saavuttamiseksi

- PNK parantaa jatkuvasti asiakastyytyväisyyttä ja toimintansa laatua kuuntelemalla sekä sisäisiä että ulkoisia vaikuttajia. PNK:n toimintatavat tarjoavat malleja muillekin terveysliikunnan kanssa työskenteleville.

Tutkimuksen painopisteet vuonna 2011 ovat:

1.     Terveyttä edistävä liikunta

2.     Liikkuvasta lapsesta terveeksi aikuiseksi

3.     ExUrhot – ikääntyvien entisten huippu-urheilijoiden terveystutkimus

4.     Lihasvamman paraneminen

5.     Liikunta- ja urheiluvammojen tutkimus.

Tutkimustoiminnan lisäksi Paavo Nurmi -keskus tekee koulutus- ja tiedonvälitystoimintaa sekä fyysisen kunnon ja terveyden mittaamiseen ja parantamiseen liittyvää palvelutoimintaa.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää 30.000 €:n vuosiavustuksen Paavo Nurmi -keskuksen kannatusyhdistys ry:lle. Avustus maksetaan tililtä 474100 24153 50052, kun em. liitteet on toimitettu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedPaavo Nurmi -keskuksen kannatusyhdistys ry
tiedAhola Kaija
tiedSandell Stina