Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 44 15.03.2011 10

2833-2011 (643, 032)

Taistelu 2011 -suurtuotanto Paavo Nurmen stadionilla 19.8.-4.9.2011

Tiivistelmä: -

Liiklk § 44

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Popzoo Promotions Oy esittää Turun kaupungin liikuntalautakunnalle ja turkulaisille urheiluseuroille yhteistyökumppanuutta Taistelu 2011 -hankkeen puitteissa ja anoo käyttöönsä Paavo Nurmen stadionia ajalle 19.8.-4.9.2011 kohtuullistetulla vuokralla.

Taistelu 2011 on yksi Turun kulttuuripääkaupunkivuoden päähankkeista. Suurteoksen toteutuksesta vastaa Popzoo Promotions Oy Turku 2011 -säätiön tuella.

Taistelu 2011 on draamallisen jännitteen sisältävä esitys, jossa yhdistyy vahva tarina, voimakkaat visuaaliset efektit sekä elävä musiikki. Suurteos halutaan tuoda Paavo Nurmen stadionille, sillä tarinan kerronnalliset keinot vaativat ympärilleen suurta ulkotilaa.

Taistelu 2011 -esityksessä elementteinä vesi, tuli ja puhurit seuraavat vahvaa tarinaa ja liikekieltä. Mittakaava vaihtuu yksittäisen esiintyjän pienestä eleestä aina suuriin joukkokohtauksiin sekä fyysiseen kamppailuun saakka.

Mukana esityksessä on toistakymmentä ammattitanssijaa ja -näyttelijää sekä suuri joukko avustajia, jotka rekrytoidaan mm. turkulaisista urheiluseuroista ja kuoroista. Kalustoyhteistyössä on mukana Suomen puolustusvoimat ja yhteistyötä Turussa koordinoidaan Merivoimien Esikunnan ja Saaristomeren meripuolustusalueen kanssa.

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmiston käynnisti vuonna 2010 Popzoo Promotions Oy:n tuottama esitys Haitaripainia. Teos oli ensimmäinen osa urheilua ja musiikkia yhdistävästä dramatisoidusta teoksesta, jonka jatkoksi on alusta lähtien kaavailtu mittakaavaltaan suurempaa Taistelu 2011 -hanketta.

Popzoo Promotions Oy on yhden Suomen suurimman tapahtumatoteuttajan Eastway Sound and Lighting Oy:n tytäryhtiö, joka on keskittynyt lähinnä kulttuurituotantoihin. Eastwayllä on Turussa oma toimipiste ja yrityksen kautta tulee tapahtuman tekninen toteutus. Mittavia urheilu-, kulttuuri- ja yritystapahtumia tuottavana tahona Eastway tarjoaa huippuluokan teknisen osaamisen Taistelu 2011-tuotantoon.

Eastway Oy:llä on kattava vastuuvakuutus. Taistelu 2011 -tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan stadionin turvallinen ja huolellinen käyttö urheiluseurojen ja liikuntapalvelukeskuksen esittämien toiveiden mukaan. Järjestäjä vastaa kaikista esitykseen tarvittavista luvista ja tekee Turku 2011 -säätiön kanssa erillisen turvallisuussuunnitelman. Järjestäjä vastaa myös tilojen kunnossapidosta tapahtuman aikana ja loppusiivouksesta.

Järjestäjä on esitellyt hankkeen yleisurheiluseuroille ja Liikuntapalvelukeskukselle.

Suunniteltu aikataulu tapahtumalle Paavo Nurmen stadionilla elo-syyskuussa 2011:

Rakentaminen 19.-21.8.

Harjoitukset 22.-30.8.

Esitykset 31.8., 2.9. ja 3.9.

Purku ja loppusiivous 4.9.

Taistelu 2011 -hanke on mittakaavaltaan ainutlaatuinen esitystekniikan, esiintymisalueen sekä hankkeessa mukana olevan suuren toteuttaja- ja esiintyjämäärän vuoksi. Hankkeen kokonaisbudjetti on tästä syystä erityisen mittava, noin 450.000 euroa, josta n.70 % koostuu teknisen toteutuksen, lavastuksen ja esiintymispalkkioiden kuluista. Kolmannes kuluista koostuu mm. tuotantotyöstä, kuljetuksista, majoituksista sekä hankkeen tiedottamisesta ja markkinoinnista. Järjestäjä kertoo, että Taistelu 2011 -hankkeella ei sinänsä tavoitella voittoa, vaan pyritään kulurakenteen peittämiseen. Tärkeänä osana budjettia on Turku 2011 -säätiön myöntämä avustus.

Popzoo Promotions Oy anoo liikuntalautakunnalta vuokran kohtuullistamista 10.000 euroon (alv.0) Taistelu 2011 -teoksen toteuttamiseksi.

Stadionin hinnaston mukainen hinta ko. jaksolle varattuna muuhun kuin liikuntakäyttöön on 38. 080 euroa (sis.alv.)

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Järjestäjä on esitellyt hankkeen kenttää käyttäville yleisurheiluseuroille. Palaute seuroilta oli pääsääntöisesti innostunutta ja positiivista. Kenttä täytyy sulkea hankkeen ajaksi kokonaisuudessaan liikuntakäytöstä. Yleisurheiluseurojen harjoittelun korvaavina tiloina käytetään Kupittaan urheiluhallia, Jäkärlän kenttää sekä naapurikuntien Raision ja Kaarinan yleisurheilukenttiä. Samat korvaavat tilat ovat käytössä myös touko-kesäkuussa, kun kentän pinnoite uusitaan.

Tapahtuma on innovatiivinen, innostava ja ainutlaatuinen. Taistelu 2011 yhdistää liikunnan ja kulttuurin elementtejä ja sitoo myös perinteisen turkulaisen liikuntanäyttämön osaksi teosta. Hanke tuo uusia ulottuvuuksia liikunnan ja kulttuurin yhdistämiselle. Paavo Nurmen stadionille ja koko Urheilupuistolle tapahtuma tuo erittäin hyvää mainosta ja näkyvyyttä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

 

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Paavo Nurmen stadionin 19.8.- 4.9.2011 Taistelu 2011 -suurtuotannon käyttöön 10 000 euron vuokraa vastaan (+ alv 23 %).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedPopzoo Promotions Oy
tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedPyöli Ismo
tiedSandell Stina