Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 34 15.02.2011 1

185-2011 (056)

Avustus kulttuuripääkaupunkihankkeisiin

Tiivistelmä: -

Liiklk § 34

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt kulttuuripääkaupunkihankkeiden avustuksen jakoperiaatteet 25.1.2011 § 20 ja määrärahan 25.1.2011 § 21. Hankkeisiin varattu avustusmääräraha on 20 000 euroa. Avustusta jaetaan hankkeisiin, jotka toteuttavat Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 teemoja liikunnan ja kulttuurin yhdistäen. Avustuksen hakuajaksi on määritelty 25.3. ja 26.8.2011.

Turun Seudun Nyrkkeilijät ry on lähettänyt 10.2.2011 anomuksen. Avustusta anotaan Tallinnassa järjestettävään kulttuuripääkaupunkien väliseen nyrkkeilytapahtumaan.

Turun Nuorisokiekko ry on lähettänyt 13.2.2011 anomuksen. Avustusta anotaan Turku-turnauksen yhteydessä järjestettävään piirustuskilpailuun.

Liite 1Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:n anomus

Liite 2Turun Nuorisokiekko ry:n anomus

Turun Seudun Nyrkkeilijät ry kertoo anomuksessaan, että Eesti Poksiliit järjestää 5.-6.3.2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkien ottelun Tallinnan mestaruuskilpailuiden yhteydessä. Tilaisuudelle on määrä järjestää vastavuoroinen tapahtuma Turussa Taiteiden yönä 12.8.2011. Turku 2011 -säätiö on mukana kustantamalla laivamatkan. Turun delegaatio koostuu kolmen turkulaisen nyrkkeilyseuran (Turun Urheiluliitto, Turun Seudun Nyrkkeilijät, Turun Jyry) edustajista. Anotut kustannukset ovat majoitukseen 600 €, ruokailuun 360 € ja bussikuljetukseen 960 €. Bussikuljetuksen sijasta seura on neuvotellut edullisemmasta matkustusmuodosta (arviolta 300 €). Kokonaiskustannukset olisivat tällöin 1 260 €.

Turun Nuorisokiekko ry järjestää Turku-turnauksen mm. 1.-3.4.2011. Osallistujille julistetaan piirustuskilpailu. Aiheena ovat Turku, Turku kulttuuripääkaupunkina ja Turku jääurheilukaupunkina. Hankkeen tarkoitus on lisätä liikunnan ja kulttuurin kohtaamista sekä markkinoida kulttuuripääkaupunkivuotta. Toteutetut teokset jäävät elämään vuoden jälkeen ja ovat kaikkien jäähallien kävijöiden nähtävillä. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 4 086,80 euroa.

Vastavuoroisena kulttuuripääkaupunkien välisenä kaupunkiotteluna käytävä nyrkkeilytapahtuma on hyvä avaus urheilukulttuuriin perustuvalle kulttuuripääkaupunkitoiminnalle. Turun vastavuoroinen tapahtuma yhdistää taidetta ja urheilua ja on näkyvillä kaikille turkulaisille.

Nuorisokiekon hanke yhdistää luovalla tavalla liikuntaa ja kulttuuria. Sen tuotokset ovat kaikkien turkulaisten nähtävillä myös tulevaisuudessa.

Avustusperiaatteissa 25.1.2011 § 20 todetaan, että hankkeen omarahoitusosuuden tulee olla vähintään 50 %.

Liikuntapalvelukeskus esittää, että tukea Turun Seudun Nyrkkeilijöille myönnetään enintään 1 260 euroa, ja järjestäjältä edellytetään vastavierailun järjestämistä vuoden 2011 aikana. Vastavierailu tulee toteuttaa omakustanteisesti ja siihen ei tule anoa liikuntatoimen avustusta. Turun Nuorisokiekolle esitetään avustuksena 50 % esitetyistä kustannuksista, enintään 2 043,40 euroa.

Seurat ovat pyytäneet ennakkopäätöstä ennen hakuajan päättymistä, sillä hankkeet alkavat tätä ennen. Hakuaika päättyy vasta 25.3.2011. Avustusmuodon muut hakemukset käsitellään päättymispäivän jälkeen, joten liikuntapalvelukeskus esittää myös, että seuroja tulee kohdella tasapuolisesti muiden hakijoiden kanssa. Hakuaikaan mennessä tulevien muiden anomusten valmistelussa tulee huolehtia, että tässä käsitellyt tapaukset ja myöhemmin hakuajan puitteissa käsittelyyn tulevat samanlaiset tapaukset ratkaistaan samalla tavalla.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusAvustusta kulttuuripääkaupunkihankkeeseen myönnetään Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:lle enintään 1 260 euroa ja Turun Nuorisokiekko ry:lle enintään 2 043,40 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti Mäenpään ehdotuksesta Johanssénin kannattamana esittää yksittäisen lautakunnan jäsenen ulkomaanmatkoista päättävälle viranomaiselle lautakunnan edustajan lähettämiseksi Tallinnaan Eestin Nyrkkeilyliiton järjestämään tapahtumaan 5.-6.3.2011 virkaehtosopimuksen mukaisin eduin.

Samalla liikuntalautakunta päätti, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että tämä päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Heinonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

 

 

Jakelu

tiedTurun Nuorisokiekko ry
tiedTurun Seudun Nyrkkeilijät ry
tiedAhola Kaija
esiLehmusto Jouko K.
tiedSandell Stina


Liitteet:

Liiklk § 34
Liite 1:Turun Seudun Nyrkkeilijät ry:n anomus
Liite 2:Turun Nuorisokiekko ry:n anomus