Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 32 15.02.2011 10

1548-2011 (643, 002, 032)

Veritas Stadionin käyttöoikeuden myöntäminen alakoulujen Viestikarnevaalien pitopaikaksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 32

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Turun kaupungin opetustoimi järjestää vuosittain kevään viimeisellä kouluviikolla 1-6 luokkien Viestikarnevaalit, joissa juostaan 1-6 luokkien väliset sukkulaviestit sekä 3-6 luokkien joukkuemaastojuoksukilpailut.

Keväällä 2010 sukkulaviestikisoissa juoksijoita oli 1430 ja joukkuemaastojuoksuissa 692 kilpailijaa. Lisäksi koulujen välinen kannustuskisa on taannut suuren katsojamäärän, n. 4000 koululaista.

Viestikarnevaalien pitopaikka on perinteisesti ollut Paavo Nurmen stadion, joka on antanut tapahtumalle hienot ja turvalliset puitteet.

Keväällä 2011 Paavo Nurmen stadionilla aloitettava remontti ei ole, mitä todennäköisimmin, viimeisellä kouluviikolla vielä ohi.

Turun kaupungin alueelta ei löydy Paavo Nurmen stadionin ja Veritas Stadionin lisäksi katsomollisia liikuntapaikkoja, joihin mahtuu vähintään 4000 katsojaa.

Opetustoimen koululiikunnanohjaus anoo Veritas Stadionin maksutonta käyttöoikeutta ko. koululaistapahtuman pitopaikaksi.

Tapahtuman ajankohta on tiistai 31.5.2011 klo 8.00 – 14.00.

Stadionin nurmikentällä juostaan ainoastaan sukkulaviestit, jonne oppilaat ohjataan johdetusti suorittamaan vain kilpailusuorituksensa; verryttely ja muu liikkuminen kentällä on kiellettyä.

Joukkuemaastojuoksun reitti kulkee Kupittaan puistossa, mutta maaliintulo ohjataan stadionille katetun pääkatsomon eteen.

Sukkulaviesteissä ja maastojuoksuissa piikkareitten käyttö on kiellettyä, suuren tapaturmariskin vuoksi.

Stadionilla ei ole liigaottelua 31.5. Liigan otteluohjelman mukaan stadionilla on ottelu 30.5 ja 9.6.

Turun kaupungin ja Kupittaan Stadion Oy:n välinen hoito- ja yhteistyösopimus antaa kaupungille oikeuden järjestää korvauksetta omaan toimintaansa liittyviä tilaisuuksia Stadionilla enintään neljän päivän ajan vuodessa edellyttäen, että tilaisuuksien järjestäminen ei haittaa Stadionin muuta käyttöä. Kaupunki vastaa kaikista edellä tarkoitettujen tilaisuuksien järjestämisestä aiheutuvista kustannuksista. Tilaisuuksien järjestämisessä kaupungin tulee ottaa huomioon yhtiön solmimat juomanmyyntiä ja -tarjoilua sekä ravintolatoimintaa koskevat yksinoikeussopimukset.

Liikuntapalvelukeskus on keskustellut tapahtumasta yhtiön kanssa, joka ei vastusta tapahtuman järjestämistä.

Kaupungin omaan toimintaansa myönnettävistä tilaisuuksista päättää Liikuntalautakunta.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Veritas Stadionin alakoulujen viestikarnevaalien pitopaikaksi maksutta 31.5.2011 edellyttäen, että järjestäjä noudattaa Turun kaupungin ja Kupittaan Stadion Oy:n keskenään solmimaa sopimusta ja huolehtii jälkisiivouksesta heti tapahtuman jälkeen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKupittaan Stadion Oy
tiedKasvatus- ja opetustoimi, varhaiskasvatus
tiedIkäläinen Jenni