Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 29 15.02.2011 7

5797-2004 (642)

Turun Avantouimarit ry:n anomus Ispoisten saunarakennuksen vuokrasopimuksen muuttamiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 29

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Turun Avantouimareilla on voimassaoleva saunarakennuksen vuokrasopimus, joka on tehty Liikuntalautakunnan päätöksellä 27.4 2004 § 124. Sopimus on voimassa 2.8.2004 alkaen 31.12.2024 asti. Tämän jälkeen sopimus on voimassa vuoden kerrallaan, jollei sitä irtisanota kuluvan vuoden loppuun mennessä seuraavan vuoden osalta.

Sopimukseen on kirjattu, että yhdistys vastaa kesäaikaan mm. uimarannan ja sen viheralueiden yleisestä siisteydestä mukaan lukien päivittäisestä irtoroskien keräämisestä kaupungin maksamaa 1000 euron korvausta vastaan.

Sopimuksessa on myös maininta, että yhdistys vastaa kesäajan uimarannan kioskipalveluista jokaisena viikonpäivänä vähintään klo 10.00–19.00 välisenä aikana.

Turun Avantouimarien hallitus on kokouksessaan 20.9.2010 todennut, että sopimuksen kohta rannan siivouksesta tuntuu kohtuuttomalta ja hallitus päätti esittää Turun kaupungin liikuntalautakunnalle sopimusmuutosta rannan siivousasiassa niin, että he olisivat valmiit luopumaan siitä kokonaan.

Tilojen aukioloon yhdistys esittää jo käytössäkin ollutta joustavuutta, jonka mukaan kioski pidetään pääasiallisesti auki klo 13.00 - 20.00.

Liikuntapalvelukeskus on saanut erinomaisen avun yhdistykseltä rannan siisteyden hoitamisessa, eikä halua luopua saadusta hyödystä. Puhtauspalvelun ostaminen muualta tulee merkittävästi kalliimmaksi, eikä siihen ole varauduttu.

Tilojen aukipitämisen suhteen on järkevää ottaa huomioon vallitsevat sääolosuhteet, joten yhdistyksen pyytämään joustavuuteen aukioloajoissa voitaisiin suostua.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa Liikuntapalvelukeskukselle oikeuden muuttaa Ispoisten saunarakennuksen vuokrasopimusta siten, että päivittäisissä kioskipalvelujen ajoissa voidaan olla nykyistä joustavampia ja että palveluajoissa voidaan paremmin ottaa huomioon sääolosuhteet.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää olla suostumatta Turun Avantouimarit ry:n anomaan toiseen sopimuskohdan muutokseen koskien uimarannan ja sen viheralueiden siivousta.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää antaa liikuntajohtajalle oikeuden allekirjoittaa Ispoisten saunarakennuksen muutettu vuokrasopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi liikuntalautakunta päätti Heinosen ehdotuksesta Mäenpään kannattamana yksimielisesti, että kaupunki maksaa 1500 euroa vuonna 2011 sopimuksessa mainittujen tehtävien hoitamisesta. Tulevien vuosien korvauksen suuruus sidotaan kuluttajahintaindeksiin.

Jakelu

tiedTurun Avantouimarit ry
tiedAhola Kaija
tiedSandell Stina