LIIKUNNAN MALLISEUTU 2011-2012

 

 

SOPIMUS

 

Turun seutukunnan, alla mainitut, kunnat ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) ovat tehneet seuraavansisältöisen sopimuksen koskien ”Turun seutukunta – hyvinvoinnin malliseutukunta liikunnan keinoin vuonna 2016” -hanketta. Kyseessä on kuusivuotinen kehittämishanke ja sopimus koskee vuosia 2011-2012.

 

1.TAVOITE

 

Hankkeen tavoitteena on lisätä ao. kuntien liikuntatoimen yhteistyötä sekä liikuntapalveluita kuntalaisille hyvinvoinnin edistämiseksi. LiikU laatii hankkeesta yksityiskohtaisemman hanke- ja toimenpidesuunnitelman.

 

2.AIKA

 

Hanke toteutetaan ensin kaksivuotisena pilottihankkeena 1.3.2011 - 31.12.2012 välisenä aikana. Hankkeesta saatujen kokemusten ja tulosten perusteella jatkosta päätetään 30.9.2012 mennessä.

 

3.ORGANISOITUMINEN

 

Hanke on juridisesti Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n toimintaa ja näin ollen siitä päävastuun kantaa LiikU ja sen päätöksentekojärjestelmät. Yhdistyslaki sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet ohjaavat päätöksentekoa. LiikU tulee asettamaan hankkeelle ohjausryhmän, johon kunnat nimeävät edustajansa. Hankkeelle tullaan nimeämään päätoiminen hankekoordinaattori, joka vastaa hankkeen suunnittelusta, operatiivisesta johtamisesta sekä raportoinnista.

 

4.OHJAUSRYHMÄN TEHTÄVÄT

-valvoo ja ohjaa projektia asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi

-tarkistaa projektisuunnitelman (rahoituspäätöksen puitteissa)

-käsittelee projektityöntekijöiden valinnan, konsulttisopimukset ja hankinnat

-käsittelee maksatushakemukset, väli- ja loppuraportin sekä arvioi hankkeen onnistumisen

-hyväksyy toteutuneet kustannukset ja päättää avustuksen hakemisesta

-vastaa tiedotuksesta

-puuttuu tarvittaessa toteutukseen (keskeyttämismahdollisuus)

-asettaa tarvittavat alatyöryhmät hankkeen osakokonaisuuksia johtamaan

 

 

5.HANKKEEN TALOUS

 

Hankkeen talous kulkee LiikUn kirjanpidossa omana kustannuspaikkana. Mukana olevat kunnat osallistuvat hankkeen kustannuksiin enintään 30snt/asukas/kalenterivuosi. Asukasluku per 1.1.2010. LiikU laskuttaa kuntia eräpäivällä 30.4.2011 ja 30.4.2012. Hankkeelle tullaan hakemaan maakunnan kehittämisrahaa Varsinais-Suomen liitolta. Myös muita lähteitä tutkitaan ja käytetään hyödyksi. Hankkeen budjetti on tämän sopimuksen liitteenä.

 

Kuntien osuudesta kertyy yhteensä n. 92.000 /vuosi. Hankkeen talousarvioksi 2011 on esitetty 110.000 €. Talousarvio ei sisällä hankkeeseen osallistuvien kuntien viranhaltijoiden työpanoksesta aiheutuvia kuluja. Niiltä osin kun kuntien osuus ja mahdollinen muu ulkoinen avustus ylittävät hankkeen kullekin vuodelle määritellyn talousarvion, käytetään ylimäärästä 80 % kuntaosuutta pienentämään.

 

6.RAPORTOINTI JA SEURANTA

 

Kaikki yhteistyötahoja raportoidaan puolivuosittain. Lisäksi osapuolille ja medialle järjestetään avoimet tilaisuudet lokakuussa 2011 sekä elokuussa 2012. Lisäksi hankkeen etenemistä seurataan raporttien, pöytäkirjojen ja lehdistötiedotteiden avulla. Ohjausryhmän kokouksista toimitetaan muistiot kunnille.

 

Turussa, helmikuun 5. päivänä 2011