Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta14514.12.201015

508-2010 (056)

Oikaisuvaatimus Turun kaupungin liikuntalautakunnan päätökseen 17.11.2010 § 129 hylätä Tre Ankkare ry:n projektiavustusanomus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 145

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Tre Ankkare ry on tehnyt 3.12.2010 oikaisuvaatimuksen Turun kaupungin liikuntalautakunnan päätökseen 17.11.2010 § 129 hylätä Tre Ankkare ry:n projektiavustusanomus. Oikaisuvaatimus on tehty kirjallisesti määräajassa ja se täyttää muutenkin laissa sille asetetut vaatimukset. 

Vaatimus:

Tre Ankkare ry vaatii asian uudelleen käsittelyä ja päätöksen perustelua.

Liite 1Tre Ankkare ry:n oikaisuvaatimus

Hallintolain 45 § mukaan päätös on perusteltava. Perusteluissa on ilmoitettava, mitkä seikat ja selvitykset ovat vaikuttaneet ratkaisuun sekä mainittava sovelletut säännökset. Päätöksen perustelut voidaan jättää esittämättä, jos:

1) tärkeä yleinen tai yksityinen etu edellyttää päätöksen välitöntä antamista;

2) päätös koskee kunnallisen monijäsenisen toimielimen toimittamaa vaalia;

3) päätös koskee vapaaehtoiseen koulutukseen ottamista tai sellaisen edun myöntämistä, joka perustuu hakijan ominaisuuksien arviointiin;

4) päätöksellä hyväksytään vaatimus, joka ei koske toista asianosaista eikä muilla ole oikeutta hakea päätökseen muutosta; taikka

5) perusteleminen on muusta erityisestä syystä ilmeisen tarpeetonta.

Perustelut on kuitenkin 2 momentissa tarkoitetuissa tilanteissa esitettävä, jos päätös merkitsee olennaista muutosta vakiintuneeseen käytäntöön.

Asia tulee käsitellä vaatimuksen osalta uudelleen, koska hallintolaki edellyttää päätöksen perustelemista. Oikaisuvaatimusta käsitellessään liikuntalautakunta on sidottu niihin vaatimuksiin, joita oikaisuvaatimuksessa esitetään.

Liikuntalautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 19.01.2010 § 11 projektiavustusten jakoperiaatteet. Hyvän hallinnon periaatteisiin kuuluu päätöksenteon johdonmukaisuus. Samanlaisissa tapauksissa asia on ratkaistava samalla tavalla.

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasuunnittelija Soile Varpio:

Yhdistys on perustettu huhtikuussa 2010 ja rekisteröity elokuussa 2010, ja sen kotipaikka on Turku. Yhdistys on toimittanut liikuntalautakunnalle voimassa olevat sääntönsä.

Yhdistys on perustettu tarpeeseen, joka yhdistää nuorten pelaajien harjoittelun ja pelaamisen opiskelujen ohessa, ja näin mahdollistaa pysymisen liikunnallisen harrastuksen parissa. Joukkueeseen kuuluu kuluvalla kaudella 16 alle 20-vuotiasta poikaa. Joukkue harjoittelee kahdesti viikossa ja osallistuu Länsirannikon miesten 5-divisioonaan.

Joukkueen nimi Tre Ankkare kuvaa yhdistyksen kolmea perustajajäsentä, jotka ovat joukkueen todellisia ankkureita, pitkän linjan salibandyharrastajia. Nimi on hyväksytty patentti- ja rekisterihallituksessa.

Tre Ankkare ry:n anomus täyttää projektiavustusehdot, kun otetaan huomioon voimassaolevien periaatteiden perusteella tehdyt muut projektiavustuspäätökset.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää kumota 17.11.2010 § 129 tekemänsä päätöksen siltä osin kun se koskee Tre Ankkare ry:n projektiavustusanomuksen hylkäämistä ja päättää myöntää Tre Ankkare ry:lle 200 euron starttiavustuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTre Ankkare ry
tiedAhola Kaija
tiedSandell Stina


Liitteet:

Liiklk § 145
Liite 1:Tre Ankkare ry:n oikaisuvaatimus