Liite

                                                                                                                                                      Asia

TURUN KAUPUNGIN LIIKUNTAPAIKKA-

JA -PALVELUMAKSUJEN

YLEISET PERIAATTEET 1.X.2011 ALKAEN

 

 

LIIKUNTAVUOROJEN MAKSUT RYHMÄTOIMINNASSA

 

MAKSURYHMÄT

 

RYHMÄ 1 (maksuton, kunnan taloudellinen tuki 100 %)

 

Turkulaisten järjestäjien liikuntavuorot, joissa kaikki käytjät ovat alle 20-vuotiaita.

 

RYHMÄ 2 (kunnan taloudellinen tuki 77,5 %)

 

Turkulaisten järjestäjien liikuntavuorot, joissa on 20 vuotta täyttäneitä käyttäjiä sekä muiden kuin turkulaistenrjestäjien liikuntavuorot.

 

RYHMÄ 3 (ei kunnan taloudellista tukea)

 

Muut kuin liikuntakäyttöön myönnetyt vuorot.

 

 

MUUT MAKSUN MÄÄRÄYTYMISPERUSTEET

Normaali siivous, valvonta, sähkö ja vesi kuuluvat käyttömaksuun. Lisätyöstä peritään palvelun tilaajalta/käyttäjältä todellisten kustannusten mukainen hinta. Tämä koskee kaikkia asiakasryhm. Lisätöistä sovitaan aina etukäteen tilavarauksen yhteydessä.

 

Mikäli liikuntapaikan pukutila tai vastaava jätetään epäsiistiin kuntoon, liikuntapalvelukeskus perii siivousmaksuna 50 €/tila (sis. alv 23 %). Lisäksi käyttäjä on velvollinen korvaamaan käytön aikana mahdollisesti aiheuttamansa tavanomaisesta kulumisesta poikkeavat vahingot.

 

Liikuntatapahtuman vuorokausivuokra/tila on 10 kertaa hinnaston mukainen tuntihinta. Myös valmistelu- ja purkuajoista peritään hinnaston mukainen vuokra.

 

PARHAAN KÄYTTÖAJAN HINNOITTELU (+ 20 %)

Maanantaista torstaihin kello 17.00-20.00 maksuryhmittäisiin hintoihin lisätään 30 % seuraavissa paikoissa:

·Impivaaran jalkapallohalli, Caribia Areena, Nunnavuoren ja Samppalinnan palloiluhallit.

·Varissuon ja Impivaaran jäähallit kunnallisen äjakson aikana

·Kupittaan lämmitettävä keinonurmi (kenttä 5) 1.12.-15.4.

 

 

YKSILÖLIIKUNNAN JA OHJATUN LIIKUNNAN MAKSUT

 

ALENNUSRYHMÄT

Alennusryhmään kuuluvat:

 

1.Opiskelija

· Esittämällä opiskelijakortin

2.65 vuotta täyttänyt

·Esittämällä henkilötodistuksen

3.Työtön

·Esittämällä henkilötodistuksen sekä korkeintaan kuukauden vanhan maksuilmoituksen tai työttömyystodistuksen.

4.Varusmies tai siviilipalvelusmies

·Esittämällä varusmies- tai siviilipalveluskortin

5.Ne asiakkaat, jotka ovat saaneet Turun sosiaali- ja terveystoimen lääkärin, terveydenhoitajan, fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin kirjallisen suosituksen. Suositus on voimassa vuoden antopäivästä.

6.Alle 65-vuotias eläkeläinen, joka esittää henkilötodistuksen ja työeläkekortin tai kansaneläkkeensaajakortin tai korkeintaan kuukauden vanhan maksuilmoituksen saamastaan eläkkeestä.

 

VETERAANIT

 

Turun kaupungin veteraaneille tarkoitettuja liikuntapalveluita voivat käyttää maksutta ne sotiemme veteraanit, joiden kotikunta on Turku ja joille on myönnetty rintamasotilastunnus, rintamatunnus tai rintamapalvelustunnus. Palvelujen saaminen edellyttää, että henkilö esittää kuvallisen Kela-kortin, jossa on kääntöpuolella R-tunnus. Vaihtoehtoisesti henkilö voi esittää todistuksen, jossa on maininta rintamasotilastunnuksesta, rintamatunnuksesta tai rintamapalvelustunnuksesta.

 

 

KOTOUTTAMISTOIMINNAN PIIRIIN KUULUVAT MAAHANMUUTTAJAT

 

Liikuntapalvelukeskuksen liikuntapalveluihin osallistuminen on lisäksi maksutonta alle kolme vuotta Turussa olleille Koto-toimintaan kuuluville maahanmuuttajille. Edellä mainitulla ryhmällä liikuntapaikkoihin tutustuminen on myös maksutonta, jos se tapahtuu maahanmuuttajista vastaavan liikunnanohjaajan opastuksella. Tämän lisäksi lajikokeiluihin ja -kursseihin osallistumisesta annetaan 50 % alennus.

 

SAATTAJAKORTTI

 

Turkulaiset vammaiset ja pitkäaikaissairaat, jotka oman terveydentilansa tai heikentyneen toimintakykynsä vuoksi tarvitsevat avustajaa kyetäkseen käyttämään yleisiä liikuntapalveluja, voivat osallistua avustajan kanssa maksamalla osallistumiskerrasta vain yhden sisäänpääsymaksun Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen hallinnoimiin uimaloihin ja kuntosaleihin.

 

Saattajakorttia anotaan Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta. Korttia anottaessa tulee esittää lääkärin tai fysioterapeutin lausunto saattajan tarpeesta tai kuntoutussuunnitelma. Turkulaiset näkövammaiset, joilla ei ole jatkuvaa kuntoutusta ja siten jatkuvaa tarvetta käydä lääkärillä tai fysioterapiassa, saavat kortin myös näyttämällä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:stä saatavan näkövammakortin. Erityistapauksista neuvotellaan erikseen.

 

Turun eri sairaaloiden osastot ja laitoshoidon yksiköt, joissa turkulainen viipyy määräaikaisesti, voivat anoa saattajakorttia osasto- tai laitoskohtaiseen käyttöön. Osaston tai laitoksen henkilökuntaan kuuluva voi toimia avustajana useammalle samaan ryhmään kuuluvalle avustettavalle. Saattajakortin käytön yhteydessä tulee jokaisella käyntikerralla todistaa saattajan henkilöllisyys työpaikan henkilökuntakortin avulla.

 

YKSILÖHARJOITTELU SEURATOIMINNASSA

 

Turkulaisten seurojen yksilöharjoittelumaksut määräytyvät vahvistetussa hinnastossa ryhmämuotoisen toiminnan tukiperiaatteita noudattaen.

 

VÄLINELAINAUS

 

Lainaukseen tarkoitettuja liikuntavälineitä lainataan maksutta turkulaisille seuroille ja rekisteröidyille yhdistyksille ryhmämuotoiseen liikuntatoimintaan ja liikuntatapahtumien järjestämiseen.

                     

 

MAINOSPAIKAT

Kiinteistä mainospaikkaoikeuksista peritään liikuntapaikkakohtainen vuosimaksu. Yksittäistapahtuman järjeställä on oikeus mainospaikkojen käyttöön, vaikka liikuntapaikalle on myyty samalle ajalle kiinteä mainospaikkaoikeus.